Van Vleuten op de foto met haar fans. Foto: Omroep Gelderland

Van Vleuten op de foto met haar fans. Foto: Omroep Gelderland

WAGENINGEN - Heb jij jezelf altijd al een wereldkampioen willen wanen? Of winnaar van de Tour de France? Dat kunnen bepaalde mensen nu echt. Zij kochten namelijk gisteren de wereldkampioenstrui of de gele trui van Annemiek van Vleuten. De Wageningse topwielrenster deed in haar eigen stad haar gewonnen spullen in de verkoop voor het goede doel.

En dat zorgde voor een kleine chaos in de fietsenzaak in Wageningen. Er kwamen honderden fans van Annemiek van Vleuten uit het hele land en zelfs uit het buitenland langs om een uniek item te bemachtigen van hun heldin. Doordat Van Vleuten dit jaar op de fiets zowat alle grote prijzen wist te winnen die er zijn, was er ook genoeg om te verkopen.

Annemiek van Vleuten vond het zelf prachtig dat er zoveel mensen aanwezig waren voor haar spullen. "Ik doe dit nu voor de derde keer, maar ik heb nog nooit zoveel mensen gezien. Dit is echt een recordopkomst."

'Topjaar voor Annemiek'

En dat was ook mooi, want de topwielrenster verkoopt haar spullen voor het goede doel. "Voor de stichting van Amy Pieters, een collega die mij zeer aan het hart gaat en aan het revalideren is na een harde val. En voor kinderen in Kenia. Die vaak 20 kilometer moeten lopen naar school. Door fietsen te kopen voor ze, wordt de drempel om naar school te gaan iets kleiner."

Ook Roel Peerenboom, de eigenaar van de fietsenzaak was tevreden. "Ik vind het mooi om te zien dat iemand zo populair is en dat de spullen die voor haar van weinig waarde zijn, toch nog iets kunnen opleveren. Ik denk dat we zo'n 12.500 à 13.000 euro al hebben opgehaald. En daar komt nog wat meer bij door de foto's en de handtekeningen. Dit is echt een topjaar voor Annemiek."

Lees ook

Deel dit artikel