RTV Rijnstreek

De lokale omroep voor de Gemeente Wageningen

Wil Luurs :

Deze dagen zitten vol met festiviteiten in de stad. Woodstock, Leeffestival en Jazz uitvoering zijn er maar een paar. Het geeft aan dat Wageningen leeft.
Maar ook zijn er de schoolverlaters die hun felbegeerde diploma op mogen gaan halen of het al binnen gehaald hebben.
Het doet mij denken aan mijn eigen schooltijd en hoe dingen veranderen.
Kleuterschool Pimpelmoentje, hoek Dolderstraat- Nobelweg bestaat al langere tijd niet meer. De namen van de kleuterleidsters heb ik niet in mijn herinnering. Wel dat ik daar mijn eerste vriendjes had. Thijs en Irene waar ik mee omging en met name Irene en ik onze volgende school al stiekem gingen bezoeken.
Dat was de Kolkakkerschool, hoek Dolderstraat- Bennekomseweg.
Ik ben jaren op zoek geweest naar Mw. Van der Wiele die de tijd nam om mij het Algemene Beschaafde Nederlands bij te brengen en mijn Wageningse dialect naar de achtergrond te krijgen. Menig middagmaal hebben wij daarbij samen genuttigd. Helaas heb ik haar niet terug kunnen vinden.
De heer Nieveen was destijds het hoofd , meneer de Roode had te lijden onder mijn creativiteit in baldadigheid en juf van Silfhout was een model van de vrije vrouw die moderne kleding droeg.
Daarna kwam de Alfred Nobelschool. Jaren nadat ik van school afkwam besefte ik pas waar de naam vandaan kwam.
Wat wel bij bleef war de muziekleraren en met name Van der Leeden, en andere leerkrachten als meneer van Wijk, meneer Zijlstra, mevrouw Bultje, meneer Zuidema  en de heren Hoogland en Hemmer. Beiden deden hun best om mijn welwillendheid ,maar  het niet echt kunnen begrijpen van hun vak , toch bij te brengen.
Het behalen van mijn diploma heb ik met name aan hun te danken.  Jaren later heb ik sommige alsnog hiervoor kunnen bedanken. Het gaf ons allemaal een goed gevoel. Ik wens de huidige leerlingen soortgelijke leerkrachten toe die met plezier een vasthoudendheid hun werk kunnen doen en daarmee hun leerlingen een bijzondere tijd meegeven
E-mailen
Bellen