Bevat Video: Video
Ankeiler: De Gelderse koningshuisliefhebbers kunnen hun hart ophalen want het koningspaar is morgen te vinden in de Gelderse Vallei.

- De Gelderse koningshuisliefhebbers kunnen hun hart ophalen want het koningspaar is morgen te vinden in de Gelderse Vallei. Wil jij ook graag een glimp opvangen van het koninklijke duo? Dan maak je hier de beste kans om ze te zien.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen zich morgen tussen 10.00 en 15.00 uur verplaatsen door de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Ede en Wageningen. De locaties waar ze op bezoek gaan zijn vastgelegd in een strak schema.

Klompenpaden en pluimveesector

In de gemeente Nijkerk gaat het koningspaar een korte wandeling maken op het Appelpad, een historisch klompenpad in het buitengebied van Nijkerk. Ze gaan hier in gesprek met een agrarisch ondernemer over het grondgebruik en met een landgoedeigenaar over het beheer van het gebied.

Vervolgens vertrekken ze naar Barneveld, waar ze rond 10.30 uur aankomen bij het Poultry Expertise Centre. Na een rondleiding gaan ze in gesprek met betrokkenen, boeren en ondernemers uit de omgeving over de verduurzaming en ontwikkeling van de pluimveesector.

Het koningspaar begroeten

Rond 11.30 uur arriveert het Koningspaar in Scherpenzeel. In Huis Scherpenzeel draait het om het belang van vrijwilligerswerk in de regio. Scherpenzeel is volgens de provincie de enige gemeente waar een publieksvak aanwezig is. Dus waar belangstellenden de kans krijgen om Hunne Majesteiten voor en na hun bezoek aan Huis Scherpenzeel te begroeten.

Het publieksvak is te bereiken via de Burgemeester Royaardslaan. Door de gemeente wordt nadrukkelijk geadviseerd om lopend of op de fiets te komen.

ENKA, korfbal en studenten

Om 12.40 uur komt het koningspaar aan bij de hoofdpoort op het ENKA-terrein, waar ze tijdens een wandeling meer zullen horen over de uitdagingen en kansen waarmee de regio te maken heeft op het gebied van wonen. Afsluitend licht burgemeester Verhulst hier ook de bouwplannen voor station Ede-Wageningen toe.

Na het thema wonen gaat het koningspaar door naar het volgende onderwerp: sport. Ze worden rond 13.40 uur ontvangen bij Korfbalvereniging DVO/Transus in Bennekom. De vereniging is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, en toont de maatschappelijke betrokkenheid met onder meer het G-Team dat mensen met een verstandelijke beperking met korfbal vertrouwd maakt.

De dag wordt afgesloten bij één van de grootste studentenverenigingen van Wageningen, SSR-W (Societas Studiosorum Reformatorum Wageningen). Het koningspaar komt hier rond 14.20 uur aan, en gaat in gesprek met studenten over voedselproductie in de toekomst.

Bekijk hier hoe de studenten van SSR-W zich klaarmaken voor het bezoek:

Fans verheugen zich op het bezoek

Trudy van der Meulen heeft altijd al liefde gehad voor het koningshuis. Ze is blij dat er morgen in ieder geval één plek is om het koningspaar te begroeten: "Liefde voor het koningshuis is mij met de paplepel ingegoten. Ik ben blij dat we een monarchie hebben."

Alhoewel ze grote fan is, blijft ze ook kritisch: "Máxima zou nog wel meer voor ons land kunnen betekenen. Ook vind ik dat ze wel iets minder kan pronken met haar pracht en praal, ze draagt de ene tiara op de andere. Zeker in deze zware tijden, waarin veel mensen de nasleep van corona nog goed voelen, kan dat wat mij betreft wel wat minder."

Toch hoopt ze het paar zeker nog even te zien: "Zodat ik een paar mooie foto's kan maken voor Facebook!"

Meer over

Deel dit artikel