Omroep RTV Rijnstreek is de enige publieke lokale omroep voor de gemeente Wageningen en is 7 dagen per week en 24 uur per dag in de lucht, op de kabel, op internet en via de sociale media. Daarvoor zorgen vrijwilige medewerkers die zich geheel belangeloos inzetten voor deze organisatie.

Lokale omroepen in Nederland moeten voldoen aan de programmavoorschriften, aangegeven in de Mediawet. Omroep RTV Rijnstreek voldoet aan deze eis. Wij verzorgen radio- en televisieprogramma’s met een overwegend lokaal karakter, bedoeld en gericht voor de gemeente Wageningen.

Deze programma’s zijn gebaseerd op zaken als; cultuur, sport, welzijn, jongeren, ouderen, onderwijs, politiek, religie en nieuws. Herkenbaar en dicht bij uw belevingswereld. Uiteraard zorgen wij ook voor ontspanning, o.a. door middel van muziek.

Naast de gemeentelijke subsidiëring en advertentie opbrengsten heeft de omroep geen andere inkomsten. Een goede financiële basis is echter belangrijk om programma’s, speciaal voor u te kunnen blijven maken.

Voor minimaal € 20,- kunt u lid worden van “Vrienden van RTV Rijnstreek” en steunt u ons om dit doel te bereiken.

Voelt u zich verbonden met Omroep RTV Rijnstreek en draagt u deze omroep een warm hart toe? Vul dan onderstaande aanmeldformulier in en druk op de knop 'versturen'.

Als vriend van de omroep bent u altijd welkom om programma’s bij te wonen en kennis te maken met onze medewerkers (wel even bellen). De koffie of thee staat klaar.