Het Broodje Vallei is er in drie varianten. De lupineversie combineert een Veluwse Twister pistolet met kerrie-lupinespread van Lekker Lupine, gefermenteerde groenten van Basic Theory / De Biesterhof, cressen en een noten- en pittenmix van Veld 4 en Burgerboerderij De Patrijs. Het kaasbroodje bevat jong belegen biologische kaas, een ei van Ons Ei, mosterd van De Hemel en dezelfde notenmix. De vleesvariant is gevuld met gehakt van Herefords van de Heuvelrug, mediterraanse lupinespread en ui-chutney van Landgoed Mariënwaerdt. Het brood wordt gebakken door Bakkerij Mekx met graan van GraanGeluk en bierbostel van Stadsbrouwerij Wageningen.
De broodjes zijn eerst verkrijgbaar in de bedrijfsrestaurants van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede, zodat duizenden medewerkers en studenten de regionale smaken kunnen proeven. Het initiatief wil groeien: meer inkopers en producenten uit de regio kunnen in de toekomst deelnemen en het assortiment wordt uitgebreid.
Wethouder Gerard van Deelen (Scherpenzeel) benadrukt: “Met het Broodje Vallei laten we zien hoe rijk en duurzaam onze regio is. Het verbindt boeren, bakkers, brouwers en bedrijven in een initiatief dat lekker én goed voor de regio is.” Het Broodje Vallei versterkt lokale voedselketens en biedt consumenten een duurzame lunch van dichtbij.
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl
of bel 0317-712084