RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
7 maart 2024 16:03


36-jarige man uit Wageningen veroordeeld voor afpersing met geweld
Foto: 36-jarige man uit Wageningen veroordeeld voor afpersing met geweld

- Een 36-jarige man uit Wageningen is door de rechtbank veroordeeld wegens het herhaaldelijk afpersen van slachtoffers op 21 augustus en 11 oktober 2023. De man gebruikte geweld en bedreigingen om zijn slachtoffers tot geldovermakingen te dwingen. Als gevolg van zijn daden heeft hij een celstraf van 18 maanden opgelegd gekregen, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.

Op de genoemde data heeft de man drie slachtoffers gedwongen bedragen tussen 50 en 70 euro over te maken via de Tikkie-app, terwijl zij in het gezelschap van vrienden waren. Op 21 augustus 2023 toonde hij zelfs een mes aan een van de slachtoffers, waarna deze uit angst geld overmaakte. Op 11 oktober 2023 heeft hij twee verschillende slachtoffers op het campusterrein in Wageningen afgeperst.

De man wist een angstaanjagende sfeer te creëren, waardoor de slachtoffers zich gedwongen voelden tot het afstaan van geldbedragen. Zijn dreigementen met geweld en het tonen van een mes hebben bijgedragen aan gevoelens van angst en onzekerheid bij de slachtoffers, die mogelijk nog lange tijd zullen voortduren.

De voorwaardelijke straf van 9 maanden is gekoppeld aan een proeftijd van 3 jaar, met bijzondere voorwaarden, waaronder verplichte behandeling voor middelengebruik. Bovendien moet de man een van de slachtoffers het afgeperste bedrag van 50 euro terugbetalen als onderdeel van zijn veroordeling.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Wageningen Nieuws 

wageningen geweld voorpagina geld 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie