RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
20 februari 2024 15:09


Groen tussen de Roosevelt flats: Gemeente renoveert verwaarloosde tuinen
Foto: Groen tussen de Roosevelt flats: Gemeente renoveert verwaarloosde tuinen

- In een poging om de leefbaarheid te verbeteren en een groenere omgeving te creëren tussen de Roosevelt flats, heeft de gemeente de drie verwaarloosde tuinen aan de Rooseveltweg volledig getransformeerd. Waar gras tussen de tegels groeide en onkruid even hoog was als de struiken, zal deze ruimte binnenkort nieuw leven ingeblazen worden.

Het initiatief omvat niet alleen het opknappen van de tuinen, maar ook het terugbrengen van populaire voorzieningen voor buurtbewoners. Zo zal de jeu de boules-baan nieuw leven ingeblazen worden en zal er zelfs een pingpongtafel worden neergezet.

Wat dit project bijzonder maakt, is de betrokkenheid van de bewoners. Vanaf het begin zijn zij nauw betrokken geweest bij de planning en uitvoering. Hun input en ideeën zijn van waarde geweest bij het vormgeven van de vernieuwde ruimte. Dit heeft niet alleen gezorgd voor een project dat aansluit bij de wensen en behoeften van de bewoners, maar heeft ook bijgedragen aan een gevoel van trots onder de bewoners.

Met dit initiatief wil de gemeente niet alleen de fysieke omgeving verbeteren, maar ook de sociale cohesie versterken. Door ruimtes te creëren waar mensen kunnen samenkomen, spelen en ontspannen, hoopt men een positieve impact te hebben op het welzijn van de bewoners en de algehele kwaliteit van leven in de buurt te verbeteren.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie