RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
16 januari 2024 17:28


Erebetoon aan Toewijding en Moed: Brandweer Wageningen viert Jubilea en Bevorderingen
Foto: Erebetoon aan Toewijding en Moed: Brandweer Wageningen viert Jubilea en Bevorderingen

- Op een stralende middag verzamelde de brandweergemeenschap van Wageningen zich voor de jaarlijkse receptie van de Personeelsvereniging (PV). Een evenement dat niet alleen diende als een viering van de inzet en toewijding van de vrijwillige brandweerlieden, maar ook als een moment van erkenning voor opmerkelijke prestaties en langdurige dienstverbanden.

De voorzitter van de PV, Bertram de Rooij, opende de ceremonie met warme woorden en speciale aandacht voor het thuisfront van de vrijwilligers. Hij erkende dat achter elke moedige brandweerman of -vrouw een sterk en ondersteunend thuisfront staat, wiens bijdrage evenzeer wordt gewaardeerd.

Een hoogtepunt van de middag was de toespraak van Clustercommandant Chris Lems, die na tien jaar zijn laatste terugblik gaf op het afgelopen brandweerjaar. De aanwezigen betuigden hun dank aan Lems voor zijn toewijding en buitengewone inzet gedurende al die jaren. Zijn leiderschap en toewijding aan de gemeenschap werden met groot respect ontvangen.

De jubilarissen werden met trots naar voren gehaald en geëerd voor hun langdurige dienstverbanden. Erik Pels, Albert de Leeuw en Marcel Tuinier ontvingen erkenning voor hun indrukwekkende 30 jaar vrijwillige inzet. Een speciale vermelding ging uit naar Bertil Viets, die maar liefst 40 jaar vrijwillige brandweerdienst vierde. Viets werd thuis opgehaald en bij zijn aankomst in de remise begroet met een luid applaus. Zijn bijdrage aan de veiligheid van de gemeenschap werd met een diepe buiging erkend, en de onderscheiding was een welverdiende beloning voor zijn toewijding.

Naast het vieren van jubilea werden ook enkele brandweerlieden bevorderd na het succesvol doorlopen van intensieve opleidingen. De ceremonie was niet alleen een moment van erkenning, maar ook een gelegenheid om de banden binnen de brandweergemeenschap te versterken en de toewijding aan de veiligheid van Wageningen te vieren.

Deze middag was niet alleen een viering van individuele prestaties, maar ook een eerbetoon aan de collectieve moed en toewijding van de Brandweer Wageningen. De gemeenschap kijkt uit naar de voortzetting van deze traditie en de blijvende inzet van deze helden die dag en nacht klaarstaan om anderen te helpen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie