Ankeiler: Rijn IJssel Vakschool Wageningen heeft vandaag als pionier de Orbisk weegschaal in gebruik genomen, waarmee het de eerste locatie is die deelneemt aan het regionale Orbisk-project in Regio Foodvalley.

- Rijn IJssel Vakschool Wageningen heeft vandaag als pionier de Orbisk weegschaal in gebruik genomen, waarmee het de eerste locatie is die deelneemt aan het regionale Orbisk-project in Regio Foodvalley. Dit innovatieve weeg- en camerasysteem is ontworpen om inzicht te bieden in voedselreststromen en wordt ingezet in professionele keukens om voedselverspilling tegen te gaan. In de komende twee jaar zullen twee Orbisk-systemen worden geïmplementeerd in de regionale horeca, met steun van de gemeenten in Regio Foodvalley.

De Vakschool Wageningen, waar dagelijks 60 studenten horecalessen volgen, heeft besloten deel te nemen aan het project om voedselverspilling in professionele keukens te verminderen. Het slimme meetsysteem zal de school helpen inzicht te krijgen in de dagelijkse hoeveelheid weggegooid restafval en de samenstelling ervan, waardoor bewustwording en creatieve oplossingen kunnen worden gestimuleerd.

Guus Weerdenburg, vakdocent en F&B manager, benadrukt het belang van verantwoord omgaan met voedselreststromen en wil samen met de studenten nadenken over manieren om tijdens kooklessen en in de horeca minder voedsel te verspillen.

Regio Foodvalley lanceert samen met Orbisk een tweejarig project om voedselverspilling in professionele keukens te verminderen. Het slimme Orbisk-systeem, bestaande uit een weegschaal en camera met herkenningssoftware, zal gedurende zes maanden op verschillende horecalocaties worden geplaatst. Dit initiatief ontvangt steun van diverse sectoren, waaronder bedrijven, kennisinstellingen en overheden, om gezamenlijk te inspireren, activeren en innoveren op het gebied van voedselverspilling in de regio Foodvalley.

­čĺČ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel