Ankeiler: De Katholieke studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius organiseerde "Francerious Request" van 24 tot en met 26 november, een 72-uur durende non-stop radio-uitzending en sponsoracties om geld in te zamelen voor 20 minimagezinnen die aangesloten zijn bij de Stichting van Wal naar Schip.

- De Katholieke studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius organiseerde "Francerious Request" van 24 tot en met 26 november, een 72-uur durende non-stop radio-uitzending en sponsoracties om geld in te zamelen voor 20 minimagezinnen die aangesloten zijn bij de Stichting van Wal naar Schip. Opmerkelijk was dat de uitzending ook live te horen was via de lokale omroep RTV Rijnstreek.

Het opgehaald bedrag is ...

Zondagmiddag onthulde de burgemeester van Wageningen het opgehaalde bedrag van 6.129 euro, een indrukwekkende prestatie die de studentenvereniging bij elkaar bracht. De studenten, die via RTV Rijnstreek mogen uitzenden vulden de ether met muziek, interviews en verhalen, waarbij de inwoners van Wageningen werden opgeroepen gul te doneren. 7 studenten van de vereniging hadden een bijzondere actie. In de 72 uur gingen ze 383 kilometer door Nederland skelteren. Ze gingen van Wageningen naar de kust en weer terug om die manier geld in te zamelen.

Ondersteuning gezinnen

Het opgehaalde bedrag is voor de ondersteuning van minimagezinnen, die het niet breed hebben. De stichting van Wal naar Schip gaat met het geld een winterevenement voor de gezinnen houden. De gezinnen kunnen dan winterkleding of andere benodigheden kopen. De burgemeester prees niet alleen de inzet van Sint Franciscus Xaverius, maar ook de lokale omroep en benadrukte het belang van dergelijke initiatieven voor het versterken van gemeenschapszin.

­čĺČ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel