Ankeiler: De Katholieke studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius houden op 24, 25 en 26 november een Francerious Request om geld op te halen voor kinderen van minimagezinnen.

- De Katholieke studentenvereniging Sint Franciscus Xaverius houden op 24, 25 en 26 november een Francerious Request om geld op te halen voor kinderen van minimagezinnen. Het is geld is voor de Stichting van Wal naar Schip dat zo'n 20 minimagezinnen ondersteunt. De studenten gaan voor dit goede doel drie dagen lang non-stop radio maken en sponsoracties opzetten. De radio-uitzending is te volgen via ww.twitch.tv/franceriousrequest en via Rijnstreek 106FM.

De actie heet Francerious Request en vindt plaats van 24 tot en met 26 november, op de locatie van de studentenvereniging aan de Stadsbrink in Wageningen. Er is die dagen ruimte voor iedereen om een onderwerp bespreekbaar te maken of gewoonweg een radioshow neer te zetten. De rode draad van de show worden de inzamelingsacties gedaan door Wageningers en studenten die zich betrokken voelen bij dit goede doel. De studentenvereniging zoekt nog sponsoren.

Sponsoren

Iedereen in Wageningen kan een steentje bijdragen aan de actie. Ben je ondernemer of inwoner en heb je een leuk idee om geld op te halen dat weekend? Meld je initiatief dan aan door te mailen naar franceriousrequest@ksvfranciscus.com.

Over het goede doel

Van Wal naar Schip is een jonge stichting, opgericht door Annerieke Kamphuis en Richard van Nessen. Kamphuis is een lokale ondernemer, die zich naast haar eigen onderneming hard maakt voor de kinderen in Wageningen. Op dit moment zorgt de stichting ervoor dat zo’n twintig kinderen binnen Wageningen een iets zorgelozere jeugd kunnen hebben, waardoor zij erop uit kunnen, een verjaardagscadeautje en taart krijgen, sinterklaascadeautjes en nieuwe kleding kunnen kopen, zodat zij niet aan wal blijven staan in onze maatschappij. Normaliter zijn er zo’n zes momenten per jaar waarin deze kinderen extra ondersteund worden en het doel van de acties van Francerious Request is dan ook om hier een zevende moment aan toe te voegen.

Annerieke Kamphuis: "In Nederland groeit ruim 1 op de 12 kinderen op in armoede. De gevolgen zijn enorm, omdat armoede ervoor zorgt dat je niet mee kunt doen met leeftijdsgenootjes en het zelfvertrouwen van kinderen er onder te lijden heeft. Mijn hoop is dat wij als maatschappij meer gaan zorgen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben, en dat de stichting uiteindelijk overbodig wordt. Tot die tijd ben ik enorm blij met intiatieven zoals Francerious Request, zodat we de kinderen weer een geluksmomentje kunnen bezorgen. Het enthousiasme van deze groep studenten die zich belangeloos inzet is hartverwarmend."

Over Francerious Request

In de afgelopen vier jaar heeft Francerious Request zich ieder jaar hard gemaakt voor nieuwe stichtingen in de omgeving van Wageningen, waarbij ze zijn gegroeid van een eendaags gesloten evenement naar een meerdaags open evenement waarbij de radiomakers drie dagen lang non-stop radio maken en de Wageninger ook een unieke inkijk kan doen binnen de studentenvereniging. Het idee voor het radioprogramma is vergelijkbaar met dat van 3FM "Het glazen huis", waarbij de radio dj’s ook niet naar huis mogen voor de periode dat zij radio maken. De studenten verlaten dan ook drie dagen lang het pand niet en gaan constant door voor het goede doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de minimagezinnen van Wageningen en omstreken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel