RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
6 november 2023 6:13


Luise Gabbert wereldkampioen blitz, zes keer erepodium voor WSDV-jeugd
Foto: Luise Gabbert wereldkampioen blitz, zes keer erepodium voor WSDV-jeugd
De WSDV-jeugd in Polen. Foto: WSDV

- WSDV is bepaald niet met lege handen teruggekomen van het jeugdwereldkampioen in Polen. De zeskoppige afvaardiging van de Wageningse topdamclub sprokkelde liefst zes medailles bijeen: 1x goud, 3x zilver en 2x brons. Hoogtepunt was de wereldtitel sneldammen (blitz) van Luise Gabbert bij de junioren meisjes.

Geen wereldtitel voor Harmsma

Simon Harmsma slaagde er bij de junioren jongens niet in zijn wereldtitel te prolongeren. Na een bloedstollend slotakkoord bleek de Oekraïener Danylo Sokolov net een weerstandspuntje meer bijeen te hebben gesprokkeld dan de Culemborgse student. Beiden scoorden dertien punten uit negen partijen, evenals de nummer drie, de Drent Wouter Sosef. Desondanks was Harmsma niet ontevreden over zijn Poolse prestaties. "Ik speelde erg goed. Alleen lukte het niet om alle goede posities om te zetten in winst waardoor er helaas iemand nog boven mij eindigde". Emre Hageman, zeker ook een kanshebber, won slechts twee partijen en bleef daardoor op plek vijf steken.

Ook brons voor Gabbert

Bij de junioren meisjes kampte Luise Gabbert met een gebrek aan productiviteit. Ze won twee partijen en speelde de overige zeven remise. Het Mongoolse duo Munkhjin Baatarkuu en Misheel Bayar eindigde boven haar maar op basis van betere weerstandspunten kreeg ze toch een bronzen medaille omgehangen. "Over het eindresultaat ben ik tevreden, over de partijen was ik dat niet altijd", keek ze kritisch naar zichzelf. Haar oudere zus Marie eindigde met 9 uit 9 in de middenmoot. Eenzelfde score bereikte Marlijn Moene bij de aspiranten meisjes wat voor haar een prima resultaat was.

Zilver bij de pupillen

Bij de pupillen jongens koesterde Alexei Ovsyanko zijn zilveren medaille. Alleen de Oekraïener Matvey Koliesnikov bleek een maatje te groot voor het Brabantse talent. "Ik denk dat ik wel wat puntjes heb laten liggen maar in het algemeen vond ik het een geslaagd toernooi!"

WK Rapid en Blitz

Het evenement werd afgesloten met het wereldkampioenschap rapid (versneld dammen) en blitz (sneldammen). Bij het rapid had Simon Harmsma te weinig overwinningen om op het podium te eindigen en werd vierde. Emre Hageman werd 15e. Luise Gabbert beleefde haar finest hour en greep met een score van 11 uit 7 de wereldtitel. Ze liet Misheel Bayar en de Drentse Lisa Scholtes haar hielen zien. "Een mooie afsluiting van de week. Verder was het toernooi erg gezellig maar ook wel zwaar", vond ze zelf.

Bij het blitz speelde Simon Harmsma sterk maar was de Pool Sebastian Wieczorek nog beter op schot. Het werd derhalve het tweede zilver. Emre Hageman werd de nummer zes. De zusjes Gabbert konden hier geen potten breken (Luise 5e en Marie 10e) evenals Marlijn Moene (24ste) en Alexei Ovsyanko (7e).

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Culemborg  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentieBeschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding