RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door Rtv Rijnstreek
27 oktober 2023 10:05


Boetes voor stelen en verbranden regenboogvlag
Foto: Boetes voor stelen en verbranden regenboogvlag
'Discriminatoir', zegt OM het verbranden van de vlag. Foto: Omroep Gelderland

WAGENINGEN - Twee mannen uit Wageningen en Rhenen moeten een geldboete betalen voor het stelen en in brand steken van een regenboogvlag in Wageningen. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet die actie als 'discriminerend'.

Een van de mannen verwijderde de vlag in april van dit jaar bij het gemeentehuis in Wageningen. De twee mannen staken de vlag vervolgens in een steegje aan de markt in brand. Dit werd vastgelegd door camera's en de gemeente deed aangifte.

Geldboete voor discriminatie

De politie riep de mannen eind juni op sociale media op om zich te melden en voegde bij de oproep een geblurde foto toe. Als de mannen zich niet zouden melden, zei de politie ze op een later moment herkenbaar in beeld te zullen brengen. Een 22-jarige man uit Wageningen en een 23-jarige man uit Rhenen meldden zich hierop bij de politie.

Het in brand steken van een regenboogvlag wordt als discriminerend beschouwd, zegt het OM. "De regenboogvlag staat symbool voor de LHBTI+ gemeenschap. Het in brand steken van een dergelijke vlag is kwetsend voor deze gemeenschap", aldus een woordvoerder.

Het OM gaat er vanuit dat hier sprake was van een discriminerend karakter jegens de LBHTI+'ers. Hoe hoog de boetes waren, wil het OM niet zeggen. "Aangezien er geen openbare zitting is geweest en de boetes al betaald zijn, doen we daarover geen mededelingen", aldus de woordvoerder.

Lees al het 112-nieuws in ons liveblog:

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Rhenen  Wageningen Nieuws 

wageningen politie brand voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentieBeschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding


Beschrijvende tekst van de afbeelding