Ankeiler: Naast de leden van de bewonerscoöperatie WOW krijgen de huurders van de Woningstichting in de Benedenbuurt (Wageningen) in 2025 ook een aansluiting op het warmtenet.

- Naast de leden van de bewonerscoöperatie WOW krijgen de huurders van de Woningstichting in de Benedenbuurt (Wageningen) in 2025 ook een aansluiting op het warmtenet. Zo kunnen alle buurtbewoners – woningeigenaren én huurders – profiteren van duurzaam opgewerkte warmte.

De Woningstichting en warmtebedrijf WOW gaan hierin samenwerken. Er doen nu voldoende huizen mee om het warmtenet te kunnen aanleggen. Het warmtenet komt in de Benedenbuurt, een jaren 50-wijk in het oosten van de stad Wageningen met 108 koopappartementen, 167 huurwoningen en 183 eengezinswoningen, vooral twee-onder-een kap. En is het gebied tussen de Diedenweg, Geertjesweg, Postjesweg en Ritzema Bosweg. De warmte zal worden opgewekt aan de Dolderstraat 88, een voormalige korfballocatie. Daar haalt een grote warmtepomp warmte uit de omgevingslucht. Een leidingstelsel transporteert water van ‘s zomers 60 graden en ‘s winters 70 graden naar de woningen. Het bijzondere in deze wijk is dat juist bewoners het initiatief hebben genomen voor de samenwerking in de vorm van een bewonerscoöperatie WOW. Bewonerscoöperatie WOW, de gemeente en warmteleverancier Kelvin zijn samen eigenaar van het warmtenet. Alle bewoners die klant worden, worden lid van de coöperatie.

Volgende stappen

Op dit moment loopt de procedure voor aanvraag van de omgevingsvergunning en voor aanbesteding van de graafwerkzaamheden. Een installateur die de woningen op het centrale leidingnet aan gaat sluiten is al uitgekozen. Installateur Veolia gaat in de aankomende maanden bij de bewoners thuis langs om door te spreken hoe dat precies gaat. De planning is dat de aanleg van het netwerk start in 2024, tegelijkertijd met de vervanging van de riolering. Meer over het warmtenet: www.warmtebedrijfwow.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel