Ankeiler: Tijdens het feest ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Huis van de Wijk De Pomhorst werd Chris van Zon (79) benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Tijdens het feest ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Huis van de Wijk De Pomhorst werd Chris van Zon (79) benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwilliger Chris van Zon was in 1983 een van oprichters van De Pomhorst. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds vrijwilliger en alle dagen bezig met de Pomhorst en de inwoners van de wijk.

Locoburgemeester Guido van Vulpen sprak met bewondering over het werk van Chris van Zon. "Vol enthousiasme nam u de taak van onbezoldigd beheerder van De Pomhorst op u. Naast uw organisatorische kwaliteiten had u ook altijd oog voor de kwetsbaren in onze samenleving. U zet zich tot op de dag van vandaag voor hen in op uw eigen herkenbare manier. Betrokken, vasthoudend, betrouwbaar, een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en wars van protocol en status. Een luisterend oor, uitleg van moeilijke brieven, bijles geven aan tieners, uitzoeken van juridische kwesties, subsidies aanvragen, huiswerkbegeleiding regelen; mensen kunnen altijd bij u terecht."

Chris van Zon is ook actief voor Stichting Mooi Binnenveld en de plannen voor bomenkap in het Binnenveld. En hij zit ook in de werkgroep voor het heropenen van de stadsgracht. "U bent iemand die altijd klaar staat voor anderen en graag een steentje bijdraagt om onze stad en vooral onze inwoners te helpen. U bent daarmee een voorbeeld voor ons allen. Dat verdient waardering en die wordt getoond met deze Koninklijke onderscheiding", aldus Guido van Vulpen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel