RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
11 september 2023 6:46


WSDV mikt op top-5
Foto: WSDV mikt op top-5
Diepe concentratie in het WSDV clubhuis. Foto: Marcel Monteba

- De nieuwe competitie, is met een 13-7 overwinning op Hoogeveen voor de WSDV’ers goed begonnen. In de competitie zijn Van Stigt Thans en VBI Huissen overduidelijk de sterkste teams. “Daarna zijn heel wat tientallen, waaronder ook wij, aan elkaar gewaagd. De doelstelling is derhalve top-5”, oordeelt teamleider Heike Verheul, met gevoel voor realiteit.

Samenstelling teams

Het vertrek van Pieter Steijlen en Tjeerd Harmsma zorgde voor personele problemen. "Die hebben we weten op te lossen met de komst van twee sterke jeugdspelers". De 18-jarige Emre Hageman kwam over van Van Stigt Thans. Verheul: "Een heel sympathieke jongen die perfect bij de club past". Daarnaast krijgt de zeventienjarige Luise Gabbert de kans in de ereklasse. De Europese kampioen bij de junioren meisjes is een kind van de club en past binnen de filosofie van WSDV om de jeugd een kans te geven. Verheul verwacht wel ‘een rommelige start’ door het vele vooruit spelen in verband met het WK senioren (Jan Groenendijk) en vrouwen (Heike Verheul) en het WK jeugd (Simon Harmsma, Emre Hageman en Luise Gabbert als spelers en Ester van Muijen, Heike Verheul en Machiel Weistra als begeleiders). Een trapje lager gaat het reserveteam in de hoofdklasse o.l.v. Darya Tkachenko en Marcel Monteba door een versterkte degradatieregeling een zwaar seizoen tegemoet.

Partij tegen Hoogeveen

Alexander Schwarzman bereikte in de partij tegen Hoogeveen niets tegen Rick Hakvoort en moest zelfs aan de noodrem trekken. En Luise Gabbert stond aanvankelijk prima maar overzag een gemeen zetje van Keita Desmet, terwijl Ester van Muijen tegen de sterke Natalia Sadowska in een goede aanvalspartij de draad kwijt raakte. Dat was 5-1 achter en dus even schrikken. Daarna ging de Wageningse puntenmachine op volle toeren draaien. Tjeerd Harmsma, ingevallen voor Machiel Weistra, nam Wouter Sosef met een mooie truc te grazen en Emre Hageman debuteerde met een goede afgedwongen victorie op Maarten Migchers. Heike Verheul hield keurig Michel Stempher in bedwang.

Jan Groenendijk was niet helemaal tevreden maar toverde bijna vanuit het niets de winst tevoorschijn tegen Zainal Palmans. Simon Harmsma forceerde in een boeiende partij de winst tegen Henk Grotenhuis ten Harkel. Johan Sterrenburg en Klaas Leijenaar hielden elkaar in evenwicht waarna het laatste woord aan Koos van Amerongen was. Hij kreeg laat echt beet tegen Nicole de Vries die in een kansloos eindspel belandde.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Hoogeveen  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek TV
  • RTV Rijnstreek Radio
Embedded YouTube Playlist with Rounded Corners


"De Mening van Wageningen" playlist van 2024

advertentie


'Je weet niet wat je hoort'

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Zinderende zaterdag

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Jazz met Andrea

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Wiekent Wageningen

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Blues van A tot en met Z

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de M van Menting

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Nacht wordt nooit meer hetzelfde

Beschrijvende tekst van de afbeelding

een tafel voor twee

Beschrijvende tekst van de afbeelding