Ankeiler: Loek Buys, directeur van Junushoff overweegt serieus om theater Junushoff tussen juni en september te sluiten.

- Loek Buys, directeur van Junushoff overweegt serieus om theater Junushoff tussen juni en september te sluiten. Tijdens warme dagen is de temperatuur in volle zalen van Junushoff niet te harden. Er ontbreekt een koelinstallatie. Bovendien is bij een volle zaal de luchtkwaliteit slecht.

In ons cultuurprogramma ‘Je weet niet wat je hoort’ stelde directeur Loek Buys, dat hij daarom serieus overweegt om Junushoff tussen juni en september te sluiten. Hij is bang dat op warme dagen de gezondheid van schouwburgbezoekers in gevaar kan komen. "Onlangs liepen veel mensen weg bij Ellen ten Damme. Frans Bauer had zelfs moeite om in de hitte zijn concert af te maken. Het regende bij ons klachten," aldus Loek Buys. Om financiële redenen is in het beschikbaar stellen van een onderhoudsbudget door de gemeente de post koelen en ventileren niet ingevuld en dat breekt de schouwburg nu op. Het inhuren van mobiele airco’s zou op korte termijn een oplossing kunnen zijn voor een probleem, dat dringend om een structurele aanpak vraagt. Loek Buys: "Vanaf juni staan vooral de verenigingen en de basisscholen weer met hun uitvoeringen in Junushoff. Ik moet er niet aan denken dat bij ons bijvoorbeeld opa’s en oma’s gezondheidsklachten krijgen. Dan maar liever een paar maanden dicht."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel