Bevat Video: Video
Ankeiler: Wageningen wordt sinds vrijdag weer traditiegetrouw overspoeld door nieuwe studenten die hun stad en toekomstige universiteit komen verkennen.

- Wageningen wordt sinds vrijdag weer traditiegetrouw overspoeld door nieuwe studenten die hun stad en toekomstige universiteit komen verkennen. En dat betekent echt niet zes dagen lang feestvieren en bier drinken, benadrukt de voorzitter van de Algemene Introductie Dagen (AID).

"We kregen in de evaluaties terug dat mensen vrij snel doorhebben dat ze niet bij een vereniging willen en dan niet goed weten wat ze nog moeten doen tijdens de Algemene Introductiedagen", zegt Rosa Knol, voorzitter van de AID. Daarom is er dit jaar een uitgebreid programma voor de serieuze toekomstige student. "We hebben een nieuw campusprogramma met workshops, voor de studenten die iets minder van het feesten zijn", aldus Knol.

Knol vindt het belangrijk dat alle nieuwe studenten doen waar ze zich goed bij voelen. "We willen dat iedereen zijn plekje vindt in Wageningen." In totaal lopen er de komende dagen zo'n 2200 nieuwe studenten rond in Wageningen. "Dan hebben we nog 230 man crew en zo'n 400 tot 500 mentoren. Dus er zijn zeker 3000 mensen."

Meer over

Deel dit artikel