Bevat Video: Video
Ankeiler: Een tafeltje voor zevenhonderd graag. In Wageningen is het realiteit, want daar aten zaterdagavond zevenhonderd mensen samen op de Grebbedijk.

- Een tafeltje voor zevenhonderd graag. In Wageningen is het realiteit, want daar aten zaterdagavond zevenhonderd mensen samen op de Grebbedijk.

Het evenement met de naam 'Dinner on the dike' werd georganiseerd door Food of Cultures, en is onderdeel van de Wageningse Cultuurzomer. Ondanks de slechte weersverwachtingen aan het begin van de week vlogen de kaarten de deur uit. Voor dat enthousiasme werden de bezoekers getrakteerd op een zwoele zomeravond met een prachtige zonsondergang.

Zero waste

Organisator Mahan Eslami heeft zich ingespannen om Dinner on the dike geheel 'zero waste' te maken. "We vinden het heel belangrijk om herbruikbare borden, bestek en bekers te gebruiken. Door op deze manier voor een grote groep mensen te cateren, hopen we andere ondernemers en bedrijven te inspireren ook deze stap te zetten."

In het centrum van Wageningen zijn vaker lange eettafels neergezet waar mensen gezamenlijk konden eten. Maar nooit eerder vond zoiets plaats op de Grebbedijk. Bezoekers en de organisatie zijn het er over eens: de editie van 2023 smaakt naar meer.

Bekijk hier hoe dat ging:

Meer over

Deel dit artikel