Ankeiler: De vierde editie van de Wageningse Cultuurzomer is van start gegaan! In de maand augustus zijn er vele culturele activiteiten in de stad.

- De vierde editie van de Wageningse Cultuurzomer is van start gegaan! In de maand augustus zijn er vele culturele activiteiten in de stad. De Cultuur Zomer start deze week met Kunst in de Kerk en buitenfilms in het Torckpark.

Kunst in de Kerk

Op de marktdagen in augustus op de woensdag en zaterdag staan en hangen er in de grote kerk op de Markt kunstwerken van bekende kunstenaars. Verrassende kunst in een prachtig decor.

Dit zijn de deelnemende kunstenaars; 5 augustus: Birgit Pedersen, Frida Stad, Gelske Kwikkel, Mary Webster, Sonja Kemp, Petra de Vree. 9 en 12 augustus: Ans Wouters, Jacqueline van Bergeijk, Marieke Scheijgrond, Mascha Bossuyt, Salman Ezzammoury. 16 en 19 augustus: Colette Bloos, Erik Groen, Frouwien Soenveld, Remco de Kluizenaar, Trijnie Goudriaan. 23 en 26 augustus: Betty van Gelder, Coenraad de Jong, Dianne Ploemen, Fransje Smit, Henk van Ruitenbeek, Petra Sips, Thea Vos.

Onder het Maaiveld

Op zaterdag 5 augustus is buiten in het Torckpark de film 'Onder het maaiveld' te zien. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel