Ankeiler: Jan Groenendijk is in topvorm en heeft in Rotterdam het World Cuptoernooi gewonnen.

- Jan Groenendijk is in topvorm en heeft in Rotterdam het World Cuptoernooi gewonnen. Er was weinig tot geen weerstand tegen de regerend Nederlands en Europees kampioen. Hij triomfeerde met liefst drie punten voorsprong op de Oekraïense grootmeester Yurii Anikeev en lijkt in deze vorm komend najaar de te kloppen man op het WK in Curaçao.

De topspeler van de Wageningse topclub WSDV won zeven van zijn negen partijen. Zijn spel was een lust voor het oog, meestal spectaculair en nog efficiënt ook. Hij remiseerde alleen met rivaal-op-afstand Anikeev en liet in de laatste ronde een vechtremise met collega-wereldtopper Martijn van IJzendoorn zien. Hij won ook met een prachtige combinatie van clubgenoot Simon Harmsma. Het 18-jarige Culemborgse toptalent scoorde net als Anikeev dertien punten maar had minder weerstandspunten. Het brons was voor Harmsma ook een prachtig resultaat.

Geen prijzen voor andere WDSV'ers

Darya Tkachenko kwam, net als in Riga, weer boven drijven als beste vrouw. De Oekraïense Wageningse begon wat stroefjes maar onder anderen door goede overwinningen op haar concurrentes, zoal Luise Gabbert, sprokkelde ze twaalf punten bijeen, goed voor plek vijftien in het eindklassement.

Sasha Chumachenko mocht best tevreden zijn met haar plusscore en keurige 36ste plaats, haar winst op de sterke geachte clubgenote Luise Gabbert en remise met de geroutineerde subtopper Peter van der Stap.

Alexeii Ovsyanko nestelde zich met 9 uit 9 ook nog in de bovenste helft van de ranglijst. De dertienjarige speler van het tweede tiental van WSDV (net als Chumachenko) won drie keer van spelers met een lagere rating en verloor drie keer van spelers met een hogere rating. Luise Gabbert begon goed maar viel daarna sterk terug. Nummer 61 op de ranglijst is ver onder haar niveau.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel