RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
10 juli 2023 6:40


Gevluchte Oekrainse Darya Tkachenko Nederlands Kampioen Dammen
Foto: Gevluchte Oekrainse Darya Tkachenko Nederlands Kampioen Dammen
V.l.n.r. Luise Gabbert, Darya Tkachenko en Marjory Feyt. Foto: WSDV

- Afgelopen week werd in Hoogeveen het Nederlands Kampioenschap Dammen gehouden. Favoriet bij de dames was WSDV'ster Darya Tkachenko, ze maakte de verwachting waar en pakte de Nederlandse damtitel. De uit Kiev gevluchte en door de Wageningse topclub opgevangen Tkachenko mocht aan het NK Dammen deelnemen doordat ze langer dan een jaar in ons land is. De viervoudige oud-wereldkampioene sloeg in Hoogeveen liefst zeven keer toe en van haar twee remisepartijen had ze er een kunnen winnen terwijl het in de andere net niet lukte. Waardoor ze met drie punten voorsprong op haar naaste concurrente finishte.

Na een voortreffelijke start met een mooie overwinning op haar WSDV-clubgenote Luise Gabbert was de Oekraïense meteen los. Lisa Scholtens hield haar nog lang bij maar moest op de voorlaatste dag in de rechtstreekse confrontatie afhaken. In gebrekkig Engels legt ze uit dat niet alleen haar goede spel maar ook haar ervaring de doorslag heeft gegeven. De veelal piepjonge tegenstandsters kleunden er vaak als jonge honden in maar overspeelden daarbij vaak hun hand. De 39-jarige Darya: "Op de internationale toernooien wordt een meer realistische stijl gehanteerd. Ik hoop in dit opzicht een voorbeeld, een stimulans te zijn voor die meisjes om professioneler te gaan spelen".

Cum laude

Luise Gabbert, die vorig jaar op een haar na de titel miste, moest nu met een vijfde plaats genoegen nemen met evenveel punten als de nummer drie. Mijn spel was prima maar ik miste te veel kansen en daardoor ook net de top-drie. Wel een beetje balen", analyseerde de 17-jarige Bennekomse die net cum laude haar gymnasium-diploma heeft behaald.

Ongeslagen

In de B-groep van het NK bleef Marjory Feyt ongeslagen. Na vijf remises nam ze hekkensluiter Charell Schuller in het late middenspel in een dodelijke wurggreep wat nog het brons opleverde. Waar ze wel blij mee was. "Ik speelde best goed maar heb het een aantal keren in tijdnood verpest".

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Hoogeveen  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek TV
  • RTV Rijnstreek Radio
RTV Rijnstreek

Deze studio van RTV Rijnstreek zoekt programmamakers, nieuwsjagers, technici, podcasters en nog veel meer creativiteit.Klik op foto voor meer informatie.

Radio Studio
Embedded YouTube Playlist with Rounded Corners


"De Mening van Wageningen" playlist van 2024

advertentie


'Je weet niet wat je hoort'

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Zinderende zaterdag

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Jazz met Andrea

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Wiekent Wageningen

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Blues van A tot en met Z

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de M van Menting

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Nacht wordt nooit meer hetzelfde

Beschrijvende tekst van de afbeelding

een tafel voor twee

Beschrijvende tekst van de afbeelding