RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
2 juni 2023 20:31


Zilver voor Alexander Schwarzman in Salou
Foto: Zilver voor Alexander Schwarzman in Salou
SChwarzman in Salou. Foto: Geb Kos

- WSDV presteerde weer erg goed met drie top-15 klasseringen op het traditionele internationale damtoernooi in Salou. Van de Wageningse topdamclub deed Alexander Schwarzman het in de Noord-Spaanse badplaats in een veld van 89 dammers het beste. Hij pakte achter de andere oud-wereldkampioen, Anatoli Gantwarg, het zilver.

Darya Tkachenko bleef eveneens ongeslagen en eindigde als elfde. Zij haalde evenveel punten als haar Oekraïense landgenote Viktoriya Motrichko maar had tegen minder sterke tegenstanders gespeeld. Koos van Amerongen baalde dat een prima toernooi voor hem niet zo goed eindigde met een nederlaag tegen de Oekraïner Yuryi Lagoda. Hij finishte als nummer veertien.

Jeroen Gijsbers zat alleen maar tegen spelers met een hogere rating maar pakte toch heel netjes zes punten.

Schwarzman, die onlangs de Israëlische nationaliteit kreeg en in dat land tweede werd op het wereldkampioenschap blitz (sneldammen), moest op het Salou Blitz genoegen nemen met een derde plaats. Darya Tkachenko werd vierde, Koos van Amerongen zesde en Jeroen Gijsbers (met liefst zeven punten uit negen wedstrijden) dertigste.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie