RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
9 mei 2023 9:17


Simon Harmsma Nederlands kampioen junioren
Foto: Simon Harmsma Nederlands kampioen junioren
Kampioen Simon Harmsma met Ronald Kreeft (links) en Emre Hageman (rechts) . Foto: Organisatie Westerhaar

- In Westerhaar veroverde Simon Harmsma de Nederlandse titel bij de junioren, die hij overnam van zijn clubgenoot Machiel Weistra. De jeugdwereldkampioen legde de basis al in het begin met drie zeges op rij en liet die later nog door twee overwinningen, waaronder één op rivaal Roland Kreeft, volgen.

De 18-jarige Culemborgse gymnasiast bleef een punt voor op Kreeft en twee op zijn nieuwe WSDV-clubgenoot Emre Hageman die net als Harmsma ongeslagen bleef maar minder productief was. "Ik ben erg tevreden, heb veel goede partijen gespeeld en ook amper foutjes gemaakt. Daarnaast heb ik het ook erg gezellig gehad", aldus Harmsma die nu in vier leeftijdscategorieën de nationale titel heeft veroverd. Dat presteerde tot dusverre alleen grootmeester Martijn van IJzendoorn.

Groenendijk in WK vorm

Jan Groenendijk is al in vorm en dat heeft hij laten zien ook. De Nederlandse en Europese damkampioen liet op de prestigieuze World Cup in het Franse Drancy een hele verzameling wereldtoppers zijn hielen zien en lijkt al helemaal klaar voor het wereldkampioenschap dat in oktober op Curaçao wordt verspeeld. De start van de WSDV’er was voortreffelijk met overwinningen op de Fransman André Bercot, grootmeester Jos Stokkel en de sterke Oekraïense Viktoriya Motrichko. Later won hij nog van de Pool Lukasz Kosobudzki. Hij remiseerde vijf keer, telkens met collega-grootmeesters. Ron Heusdens en clubgenoot Alexander Schwarzman scoorde eveneens 13 uit 9 maar hadden een weerstandspuntje minder.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Culemborg  Heusden  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie