RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
3 mei 2023 12:05


Wagenings erezilver voor Petra van Amersfoort
Foto: Wagenings erezilver voor Petra van Amersfoort
Petra krijgt het erezilver opgespeld. Foto: Gem. Wageningen

- Petra van Amersfoort ontving dinsdag 2 mei het Wagenings Erezilver. Zij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding voor haar inspanningen voor Wageningen. “Met alles wat in je macht ligt, knok jij om het leven van Wageningers die het moeilijk hebben iets makkelijker, eerlijker en gelijkwaardiger te maken”, aldus burgemeester Floor Vermeulen. In april nam Petra van Amersfoort na negen jaar afscheid als gemeenteraadslid.

Dat werk deed ze niet omdat ze zo van politiek hield. Het was voor haar een middel om daadwerkelijk iets voor mensen te kunnen betekenen. "Daarmee kunnen we Petra het best typeren als de ombudsvrouw van Wageningen", aldus burgemeester Vermeulen. "Iedereen wist en weet haar te vinden. Ondanks dat ze fysiek minder kan dan vroeger, staat ze nog steeds mensen bij met raad en daad. Nooit is haar iets te gek om zich met ziel en zaligheid voor de medemens in te zetten."

Ze krijgt veel voor elkaar

Petra van Amersfoort krijgt met haar praktische aanpak ook daadwerkelijk zaken voor elkaar. De renovatie van het zwembad in Speeltuin Tuindorp, het behoud van de huiskamer in verzorgingshuis Nudehof en het ophangen van menstruatiekastjes zijn maar een paar voorbeelden van zaken die volgens burgemeester Vermeulen aan haar te danken zijn. Ook was zij een van degenen die de replica van stoomtram Bello van de schroothoop heeft gered.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Amersfoort  Best  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie