RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
3 mei 2023 9:49


Wageningen45 wereldgesprek in Omnia
Foto: Wageningen45 wereldgesprek in Omnia
Wereldgesprek op 3 mei. Foto: Wageningen45

- Vanavond 3 mei wordt door Wageningen45 in Omnia op de Campus weer een wereldgesprek gehouden. Over hoe vrij zijn de media zelf eigenlijk? In 1945 werden we niet alleen bevrijd van de Duitsers maar ook van censuur in de media. Hoe is het nu, 78 jaar later, gesteld met de vrijheid van media? En welke gevaren schuilen er voor de samenleving zonder vrije media? Met andere woorden: Wat is de relatie tussen vrije media en onze eigen vrijheid? 

Expertpanel

Met een divers expertpanel wordt het belang, de macht én de uitdagingen van vrije media besproken. Journalist Frénk van der Linden, met WUR student Marleen Lubberdink als sidekick, gaan op zoek naar een toekomstperspectief en nodigen het publiek uit om vragen te stellen aan de experts.

Pien van der Hoeven schrijft en geeft les over media en oorlog, over journalistiek en politiek en over Amerikaanse en Nederlandse geschiedenis. In dit Wereldgesprek beschrijft zij de rol van media tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat dieper in op hoe de vrijheid van media na de oorlog vorm kreeg. Saskia Loomans, journalist voor NOS, geeft ons een inkijkje achter de schermen bij het populairste nieuwsplatform onder jongeren: NOS Stories. Sakir Khader, journalist en documentairemaker, deelt zijn ervaring en reflecteert op de verantwoordelijkheid van media om verslag te doen van conflictsituaties. Sanne Kruikemeier, hoogleraar Digitale Media en Samenleving aan de WUR, neemt ons mee in haar onderzoek naar depolarisatie en haar aanbevelingen voor het toekomstperspectief van vrije media.  

Wageningen45 vernieuwt Wereldgesprekken in samenwerking met Wageningen University and Research 

In 2025 hopen we 80 jaar vrijheid in Nederland te koesteren. In de komende jaren zullen de rechtstreekste WOII-getuigen, de oren en ogen van de bevrijding in 1945, ons ontvallen. De getuigenissen van de WOII-veteranen, de verschilmakers van toen, slaan we op in ons geheugen! Maar het dwingt ons ook om de verschilmakers van nu en morgen te zoeken! In de Wereldgesprekken laten we hen aan het woord: welke rol vervullen deze verschilmakers in het koesteren en beschermen van vrijheid? En wat kun jij doen?

Kom kijken en luisteren

Je bent van harte uitgenodigd voor het tweede Wereldgesprek in de serie 'Freedom: a future perspective' van 19.00 - 22.00 uur op woensdag 3 mei in Omnia, op de WUR-campus. 

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie