Ankeiler: Er komt een tweede druk van het Wagenings dialectenboekje “Ajuuwoh. Het woordenboek van het Wagenings dialect was te koop op het goed bezochte Wagenings Dialectfestival op 23 april.

- Er komt een tweede druk van het Wagenings dialectenboekje “Ajuuwoh. Het woordenboek van het Wagenings dialect was te koop op het goed bezochte Wagenings Dialectfestival op 23 april. Leden van Historische Vereniging Oud Wageningen ontvingen deze bijzondere uitgave enkele dagen eerder als lustrumcadeau in de bus. De belangstelling van anderen voor het boek, dat in een oplage verscheen van 1100 stuks, bleek dermate groot dat het al meteen uitverkocht was. Er wordt nu zo snel mogelijk een 2e druk gemaakt van 750 stuks, die binnen 2 a 3 weken klaar is.

Het bestuur van Oud Wageningen is er beduusd van en had niet verwacht dat het zo storm zou lopen. Het laat zien dat de Wageningse omgangstaal nog steeds in de belangstelling staat. Het Wagenings dialect is het dus waard om goed gedocumenteerd te worden!

Leesplankje

Ook het leesplankje valt in de smaak. Daarvan werden er 500 aangemaakt, waarvan er nog circa. 130 beschikbaar zijn. Het leesplankje en boek zijn binnenkort weer te koop bij Museum De Casteelse Poort en bij Kniphorst en Bruna. Bestellingen kunnen al worden gedaan via documentatiecentrum@oudwageningen.nl en bij de boekhandels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel