RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
25 april 2023 20:38


Wageningers nog altijd tevreden met Bevrijdingsfestival 5 mei
Foto: Wageningers nog altijd tevreden met Bevrijdingsfestival 5 mei
Het hoofdpodium op het WICC terrein. Foto: Wageningen45

- Door Laura Geurtsen en Silke Ham. Over het algemeen zijn Wageningers nog altijd tevreden met het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Ook dit jaar wordt er op 5 mei een muziekfestival georganiseerd ter ere van de vrijheid. De meeste Wageningers kijken ieder jaar weer uit naar dit prachtige festival. Maar naast de lovende reacties zijn er nog een aantal wensen. Wageningen45 reageert.

Het bevrijdingsfestival komt er weer aan en dat betekent dat de voorbereidingen al in volle gang zijn. De line-up van het hoofdpodium is bekend gemaakt, en artiesten zoals Goldband, Roxanne Hazes en $hirak komen dit jaar optreden. Veel Wageningers kijken uit naar 5 mei. "Het is een soort reünie, mijn hele vriendengroep komt op die dag weer bij elkaar." Verder speelt de sfeer een belangrijke rol, "Het is overal gezellig druk en er zijn veel verschillende podia, door de hele stad heen."

Verbeterpunten

Naast alle positieve reacties zijn er toch een aantal wensen. Zo zou er volgens Wageningers te weinig ruimte zijn bij het hoofdpodium bij het WICC terrein en zou er een gebrek zijn aan diverse muziekgenres als Blues, Jazz of Reggae. Ook zijn er mensen die nog helemaal niets over het festival weten en die slecht geïnformeerd zijn.

Hannah Kool, van Wageningen45 reageert op de wensen van de Wageningers. Ook in verband met de verplaatsing van het hoofdpodium afgelopen jaar. Deze verplaatsing ging van het Raadhuisplein, ook wel de markt, naar het WICC terrein. Hannah: "De markt was voor de Wageningse mensen een belangrijke plek ja, altijd al. En toen we het hoofdpodium verplaatsten naar het WICC terrein ontstond hier daarom wel ophef over." Maar er zijn goede redenen waarom het hoofdpodium verplaatst is, legt Hannah uit. "We hebben dit besluit over deze verplaatsing toen gemaakt vanwege de Corona-maatregelen. Deze verplaatsing was ook nodig om de veiligheid en doorstroming te bevorderen. Op het WICC terrein konden we beter voldoen aan bijvoorbeeld doorstromingsrichtlijnen uit de vergunning voor het evenement."

Een aantal geïnterviewde Wageningers vinden dat dit besluit moet worden teruggedraaid. Hannah vertelt dat dat niet kan omdat de ruimte die ze bij het WICC terrein hebben nu ook weer een belangrijke rol speelt. "We moeten ons ook niet vergissen in de hoeveelheid mensen die op zo’n dag als 5 mei naar Wageningen komen. Als organisatie zijn we verantwoordelijk voor een gigantisch publiek. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet in gevaar van verdrukking komen, en moeten we ook hier veiligheidsmaatregelen treffen en doorstroming bevorderen. Op het Raadhuisplein kunnen we deze veiligheidsmaatregelen simpelweg niet meer waarborgen."

Informatie over het festival

Wageningen45 probeert het programma van het festival op zoveel mogelijk verschillende manieren te presenteren. "En het liefst ook op een duurzame manier." Zo hangen er geen flyers in de stad, maar ze verspreiden wel informatie via sociale media en lokale media als RTV Rijnstreek en de krant, de Stad Wageningen. Ook verspreidt Wageningen45 informatie via Omroep Gelderland, NOS en diverse landelijke radiostations.

Verschillende genres

Er waren ook Wageningers die zich niet voldaan voelden in de opkomst van artiesten en de diversiteit van genres. Daar zegt Wageningen45 het volgende over. "Wij kijken ook heel erg naar opkomende artiesten die een boodschap met zich meebrengen en een belangrijke betekenis hebben. Vorig jaar hebben we heel bewust gekozen voor inhoud dan een groot publiek ten aanzien van de line-up op het hoofdpodium. Dit jaar hebben we opnieuw voor een mix gekozen met veel aandacht voor verschilmakers in de muziek en artiesten die een jong publiek aantrekken zodat we de vrijheidsboodschap zo breed mogelijk kunnen uitdragen." Volgens Wageningen45 is er dus wel degelijk gekeken naar diverse muziekgenres.

Conclusie

Ondanks de gepeilde wensen van Wageningers blijft het Bevrijdingsfestival op 5 mei in zijn huidige vorm een groot succes. Wageningen45 zet zich ieder jaar volledig in voor de voorbereiding en organisatie van het festival. Zij hebben er alle vertrouwen in dat het dit jaar weer net zo’n groot succes wordt.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV


Reportage van Aan Hoger Wal met interviews van junior journalist

Thom van Crewteen

Embedded YouTube Playlist with Rounded Corners
Embedded YouTube Playlist with Rounded Corners


"De Mening van Wageningen" playlist van 2024

advertentie


'Je weet niet wat je hoort'

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Zinderende zaterdag

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Jazz met Andrea

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Wiekent Wageningen

Beschrijvende tekst van de afbeelding

Blues van A tot en met Z

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de M van Menting

Beschrijvende tekst van de afbeelding

de Nacht wordt nooit meer hetzelfde

Beschrijvende tekst van de afbeelding

een tafel voor twee

Beschrijvende tekst van de afbeelding