RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
13 april 2023 7:03


Nationale bijentelling op 15 en 16 april
Foto: Nationale bijentelling op 15 en 16 april
Hoeveel bijen gaat u tellen?. Foto: Omroep Gelderland

- Op 15 en 16 april vindt de nationale Bijentelling plaats. Hoe meer men over bijen weet, hoe beter men ze kan helpen. Doe daarom allemaal mee met het landelijk bijenonderzoek. Dit kan in uw tuin, op uw balkon, of bij een stukje groen in de buurt.

Door de tellingen komen Wagenings Duurzaam Groen steeds meer te weten over de stand van de wilde bijen en over andere bestuivers in Nederland. Dit is belangrijk voor de bijen, de natuur en voor ons. Insecten zijn nodig om het stuifmeel van de ene bloem naar de andere te brengen. Veel voedselgewassen en planten kunnen zich pas daarna voortplanten of vruchten krijgen. Bijen zijn belangrijk voor bestuiving, 80% van onze eetbare gewassen (planten in de tuinbouw en akkerbouw) worden bestoven door bijen en andere insecten. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan wordt bedreigd.

Meedoen

Meedoen is makkelijk, ook als u niet zoveel van bijen weet. U krijgt bij-les voor het herkennen van de 16 bijensoorten die u in uw tuin of balkon kunt tegenkomen. Kijk hiervoor op: www.nationalebijentelling.nl. Ook in Wageningen zijn bijen geliefd. Tijdens de plant4daagse hebben leerlingen van de Montessorischool en de Margrietschool les gekregen over wilde bijen. En daarna hebben zij één van de vier de bijenoases lenteklaar gemaakt. Lees meer informatie op: www.wageningenduurzaam.nl/wageningenduurzaamgroen/nieuws/

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Wageningen Nieuws 

wageningen natuur dierennieuws voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie