RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
1 februari 2023 15:43


KV Wageningen en hoofdtrainer Ron Steenbergen per direct uit elkaar
Foto: KV Wageningen en hoofdtrainer Ron Steenbergen per direct uit elkaar
Ron Steenbergen weg bij TKW. Foto: KV Wageningen

- KV Wageningen en hoofdtrainer Ron Steenbergen hebben besloten om uit elkaar te gaan. Reden is de vierde plaats op de ranglijst van het hoofdteam en het gebrek aan vertrouwen in een duo-rol tussen Ron Steenbergen en Johan van Haut. De gedeelde verantwoordelijkheden blijken in praktijk lastig, waardoor er geen harde keuzes werden gemaakt en daardoor een niet doortastend genoeg optreden, aldus hoofd Technische Zaken Pieter Gouweloos. We moeten proberen het tij te keren en deze beslissing achten wij daarvoor noodzakelijk.

Ron Steenbergen: “Ik ben naar KV Wageningen gekomen om ervoor te zorgen dat de weg naar boven werd ingezet. We moeten constateren dat dat niet gelukt is, na vorig jaar een bizarre competitie en de daarop volgende ‘degradatie’ en daarna een verloop van spelers. Na een goed veldseizoen met een leuke frisse nieuwe ploeg die voor het eerst ook 3x in de week traint valt het nu in de zaal echt wel tegen. We hadden als doel om hoger te staan. Ik ga al te lang mee om dit besluit dan niet te begrijpen. Het is balen dat het niet gelukt is. Ik heb KV Wageningen als een mooie prettige club ervaren met 1 van de mooiste complexen van Nederland".

Johan van Haut blijft verantwoordelijk voor het eerste team en was al betrokken bij alle aspecten van het coach en trainerschap. Daarnaast heeft Johan in voorgaande jaren bewezen prestaties te kunnen leveren toen hij coach was van het tweede team. Johan zal vanaf heden de leiding hebben over de groep. TKW voegt daarbij Richard Hietveld toe aan de technische staf. Over de invulling van zijn rol zijn we nog in gesprek.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Steenbergen  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie