Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bloemen bij de oversteekplaats in Wageningen. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Op de plek in Wageningen waar deze week een 18-jarige fietsster omkwam in het verkeer is zondagmiddag met grote spandoeken stilgestaan bij de gevaarlijke oversteekplaats.

- Op de plek in Wageningen waar deze week een 18-jarige fietsster omkwam in het verkeer is zondagmiddag met grote spandoeken stilgestaan bij de gevaarlijke oversteekplaats. "Je houdt je hart vast als hier iemand wil oversteken", zegt de Fietsersbond.

Donderdag ging het helemaal mis op de Nijenoord Allee ter hoogte van de Hoevestein. Rond 14.45 uur stak de 18-jarige de weg over bij een oversteekplaats. Het fietspad loopt er midden over een drukke weg. Een taxibusje schepte de vrouw uit Wageningen, waarna ze overleed.

Ook burgemeester Floor Vermeulen nam zondag een kijkje op de plek van het ongeluk. "Omdat we toch uiting willen geven aan de onmacht en het verdriet dat we hebben. Maar aan de andere kant vond de Fietsersbond het ook belangrijk om aandacht te vragen voor de veiligheid."

Bloemen bij de oversteekplaats in Wageningen. - Foto: Omroep Gelderland

'Vijftig is al snel zestig'

"Het is hier veel te gevaarlijk", zegt Roger Heijltjes van de bond. "Vijftig is al heel snel zestig kilometer per uur. Dan kan het nog zo overzichtelijk zijn, hier komen wel hele groepen studenten langs."

Er zijn al plannen voor een veiligere verkeerssituatie in heel Wageningen. Maar dat gaat nog een paar jaar duren en daar wil de Fietsersbond niet op wachten. "Deze plek zou je moeten voorzien van een verhoogde ligging voor fietsers met een drempel voor het autoverkeer, zodat ze wel moéten afremmen."

Meer over

Deel dit artikel