RTV Rijnstreek

RTV Rijnstreek

advertentie
Geschreven door RTV Rijnstreek
21 januari 2023 19:51


De naam voor de hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen wordt Pico Bello Pad
Foto: De naam voor de hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen wordt Pico Bello Pad
Hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen wordt Pico Bello Pad. Foto: gemeente

- Gelders gedeputeerde Helga Witjes onthulde afgelopen vrijdag samen met de prijswinnaar, in aanwezigheid van de wethouders Erik-Jan Bijleveld en Peter de Pater de naam van de snelle fietsroute Ede-Wageningen. Ruim 400 inzendingen kwamen er binnen. De snelle fietsroute krijgt de naam Pico Bello Pad en refereert aan de Bello stoomtrein, die vroeger tussen Ede via Bennekom de verbinding legde met de stad.

De hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen wordt 8,4 km en maakt voor een groot deel gebruik van al bestaande fietsroutes. Deze worden de komende jaren verbeterd en met elkaar verbonden tot een hoogwaardige fietsroute. Daarmee ontstaat een veilige, comfortabele en snelle fietsverbinding die reizigers verleidt de fiets te pakken tussen Ede en Wageningen. De route gaat langs belangrijke woon-, werk-, studie en vervoerlocaties en krijgt een aftakking naar de Campus in Wageningen.

Gezond en schoon

Provincie Gelderland stimuleert fietsen, want fietsen is gezond en een schone manier van reizen. We werken aan veilige fietspaden langs provinciale wegen. En helpen gemeenten bij het verbeteren of aanleggen van fietsroutes en veiliger maken van schoolfietsroutes. Samen werken we met gemeenten en Fietsersbond aan hoogwaardige fietsroutes voor mensen die op weg naar werk of school niet in de file willen staan. De gemeenten Ede en Wageningen zijn verantwoordelijk voor de aanleg van Pico Bello Pad. Provincie Gelderland draagt financieel bij.

Start werkzaamheden

De aanleg van de hoogwaardige fietsroute Ede-Wageningen is in Ede gestart aan de Kierkamperweg. In Wageningen wordt in februari gestart aan de Churchillweg. Meer informatie over de werkzaamheden staat op Fietsroute Ede-Wageningen | Gemeente Ede

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: nieuws@rtvrijnstreek.nl

of bel 0317-712084

Best  Ede  Wageningen Nieuws 

wageningen voorpagina 
 
  • RTV Rijnstreek Radio
  • RTV Rijnstreek TV
advertentie