Ankeiler: Het college van B&W van de gemeente Wageningen en de Wageningen University & Research (WUR) gaan bouwen aan de wijken van de toekomst.

- Het college van B&W van de gemeente Wageningen en de Wageningen University & Research (WUR) gaan bouwen aan de wijken van de toekomst. Wageningen wil de komende jaren veel doen in de stad: van het gas af, een veranderend klimaat, gezond en lokaal voedsel, het vergroten van biodiversiteit en het bouwen van nieuwe woningen. De gemeente en WUR zoeken samen naar oplossingen voor deze vraagstukken, die samenkomen in de wijk.

Burgemeester Floor Vermeulen: "Hoe kunnen wij in Wageningen een wijk van de toekomst bouwen? Waar inwoners graag wonen, werken, bewegen en die tegelijk antwoord geeft op lastige problemen waar we met elkaar tegenaan lopen? Door de samenwerking willen we tot gezamelijke oplossingen komen voor de Wageningse wijken van de toekomst.

Onderzoek in de praktijk

Studenten en onderzoekers van de WUR werken via de Stadsagenda aan opgaven in hun eigen stad en doen waardevolle kennis op in de praktijk. Rens Buchwaldt, lid van de raad van bestuur van WUR, beaamt dit en zegt: “De stad en de universiteit zijn al meer dan een eeuw met elkaar verbonden. Onze kennis kan een impact maken op de Wageningse samenleving. De inzichten vanuit die impact zijn weer belangrijk om ons onderzoek naar een hoger niveau te tillen.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel