Ankeiler: Tijdens de jaarwisseling mag er op drie plekken in Wageningen geen vuurwerk worden afgestoken, dit is rondom het Torckpark, het park tussen Theater Junushoff en Hotel WICC en Het Stek in de haven.

- Tijdens de jaarwisseling mag er op drie plekken in Wageningen geen vuurwerk worden afgestoken, dit is rondom het Torckpark, het park tussen Theater Junushoff en Hotel WICC en Het Stek in de haven.

Vuurwerkvrije zone Torckpark is het gebied in en rond het park, de Stadsboerderij, het Bassecour, Spijk en verpleeghuis Torckdael. Dit om inwoners en dieren niet tot last te zijn. Ook het park tussen Theater Junushoff en Hotel WICC en Het Stek in de Haven zijn aangewezen als vuurwerkvrije zone. Dit omdat er op deze locaties vluchtelingen worden opgevangen.

Er worden borden geplaatst

In de tweede helft van december worden borden geplaatst om mensen de vuurwerkvrije zones aan te geven. In de hele gemeente is het ook verboden om carbid te schieten. Vuurwerk mag worden afgestoken van 31 december 2022 18.00 uur tot 1 januari 2023 02.00 uur. Tijdens de jaarwisseling lopen er in de zones BOA’s en politie rond om de situatie in de gaten te houden en te reageren op meldingen. Steek je buiten de aangegeven tijden of in een vuurwerkvrije zone vuurwerk af, dan kun je een boete krijgen van 250 euro.

Houd je aan de regels

Burgemeester Floor Vermeulen: “In de gemeenteraad hebben we met elkaar gesproken over vuurwerk in Wageningen. Voor deze jaarwisseling blijft vuurwerk toegestaan, behalve in drie vuurwerkvrije zones. Ik roep iedereen op om ook daarbuiten de regels in acht te nemen en je gezonde verstand te gebruiken. Zo houden we het veilig in de stad.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel