Ankeiler: De topdammers van WDSV weten weer wat verliezen is. De Wageningse topdamclub WSDV liep tegen Hijken DTC tegen de eerste nederlaag op. Het werd 12-8 voor de Drentse sterrenformatie.

- De topdammers van WDSV weten weer wat verliezen is. De Wageningse topdamclub WSDV liep tegen Hijken DTC tegen de eerste nederlaag op. Het werd 12-8 voor de Drentse sterrenformatie. Met nog vier ronden voor de boeg staat WSDV gelijk met Hijken DTC en twee punten achter op titelverdediger Van Stigt Thans waar nog tegen gespeeld moet worden.

Ester van Muijen had het lastig tegen de Litouwse grootmeester Aleksej Domchev die uiteindelijk met zijn linker vleugel richting de damlijn trok. Koos van Amerongen leek kansrijk tegen invaller Siep Buurke maar wist niets te bereiken. De nederlaag tekende zich af toen Tjeerd Harmsma in een dunne positie stond tegen Hans Jansen en verloor: 6-2.

Simon Harmsma deed het beter. Hij koos voor een wat dubieuze variant op het bord en wilde wel eens zien of die speelbaar was. Grootmeester Wouter Sipma slaagde er niet in het tegendeel te bewijzen en Simon haalde er een remise uit. Machiel Weistra wist als enige te winnen van de piepjonge Matheo Boxum. Meer zat er echter niet in.

Alexander Schwarzman en Auke Scholma speelden een prachtige partij met wisselende kansen die hem uiteindelijk een remise opleverde. Heike Verheul moest tot de laatste zet attent blijven tegen de strateeg Martin Dolfing en slaagde daar glansrijk in. Johan Sterrenburg had zijn dag niet tegen Wouter Wolff. In een remisestand werd hij geslagen door damblindheid waardoor het de partij verloor. Eindstand van alle partijen: 12-8 voor HTC.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel