Ankeiler: Met de stijgende energieprijzen is energiebesparing actueler dan ooit, en nog steeds zijn er veel woningen die tientallen euro’s per maand kunnen besparen door kleine aanpassingen te doen aan hun huis.

- Met de stijgende energieprijzen is energiebesparing actueler dan ooit, en nog steeds zijn er veel woningen die tientallen euro’s per maand kunnen besparen door kleine aanpassingen te doen aan hun huis. Sinds 2020 kunnen Wageningse inwoners een Tochtbuster uitnodigen om gratis energiebesparende materialen in hun huis aan te brengen. Tot nu toe zijn ruim 500 woningen geholpen met bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips en ledlampen.

Folie plakken en gordijnen hangen

Per huis wordt bekeken hoe er energie bespaard kan worden. De bewoners krijgen advies van de Energiecoach en daarna komt een Tochtbuster de aanpassingen in huis uitvoeren. Tochtbuster Roel bezocht het huis van Sjaak Kruiter in de Akeleihof. Sjaak: “ik heb een lekker warm huis, dat goed onderhouden is. Mijn energiekosten zijn nu € 120 per maand en ik ben benieuwd of het nog naar beneden kan.”

Tochtbuster Roel ziet direct dat de lampen in de badkamer, keuken en zithoek kunnen worden vervangen door ledlampen. Ook krijgt Sjaak het advies om zijn meubels verder van de radiator te zetten. Zo kan de warmte beter de ruimte in. Dat bespaart energiekosten. Roel plaatst ook radiatorfolie achter de radiator.

Energie besparen is geld besparen

Eventueel kunnen de tochtbusters ook gordijnen voor de voordeur hangen, die de kou van de buitendeur tegenhouden of matfolie op de ramen zodat de kou buiten blijft. In de woningen aan de Akeleihof en de Riemsdijkstraat kunnen de Tochtbusters met eenvoudige, gratis aanpassingen de energierekening verlagen. En dat bespaart de bewoners geld”.

Wilt u ook bezoek van een Tochtbuster?

Wilt u weten of de Tochtbusters ook in uw huis kunnen zorgen voor energiebesparing? Neem contact op met het Energieloket via telefoonnummer: 0317 - 492 801 of stuur een e-mail naar: vraag@energieloket-wageningen.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl