Ankeiler: De Wageningse topdamclub blijft maar winnen en staat na zes van de elf ronden samen met titelverdediger Van Stigt Thans nog steeds met het maximale aantal punten bovenaan de ranglijst.

- De Wageningse topdamclub blijft maar winnen en staat na zes van de elf ronden samen met titelverdediger Van Stigt Thans nog steeds met het maximale aantal punten bovenaan de ranglijst. Tegen Damlust werd ook gewonnen met 11-9.

Koos van Amerongen trof wereldtopper Martijn van IJzendoorn, die dit keer met creatief spel werd bestreden. Dat pakte niet goed uit al was het volgens de computer nog best te doen. De 17-jarige Simon Harmsma zette Daaf Kasse van het bord. De aanval zag er weinig subtiel uit maar de verdediging was niet bijster goed.

Marcel Monteba moest tegen grootmeester Erno Prosman alle voetangels en klemmen omzeilen. Toen dit lukte bleef hij toch nog vrij probleemloos op de been. Machiel Weistra leek tegen Richard Mooser na een spannende opening een stand met perspectief te hebben. Toen dat er niet uitkwam moest hij overschakelen op verdedigen wat hem goed af ging. Ook Johan Sterrenburg kreeg tegen Erik Hoogendoorn een gunstig klassiekertje op het bord maar liet de winst lopen. Remise derhalve en 5-5 op het scorebord.

Heike Verheul kwam als enige WSDV’er in de problemen. Mogelijk was het zelfs verloren maar André Venema liet het voordeel vrij eenvoudig uit zijn vingers glippen. Pieter Steijlen boekte wéér een belangrijke overwinning. Na een wederzijdse aanval met de linkervleugel koos Friso Fennema voor een verkeerde afwikkeling met een verloren eindspel tot gevolg.

Alexander Schwarzman moest zijn eerste competitiepunt afstaan. NK-finalist Ben Provoost bleek een onverzettelijk blok beton waar de vijfvoudige oud-wereldkampioen niet doorheen kwam. Jan Groenendijk overkwam hetzelfde als vorig seizoen: remise met een invaller. Hij speelde naar eigen zeggen een modelpartij en kwam totaal gewonnen te staan. Hij had alles tot in detail uitgerekend, op één wat vage variant na. Juist die kwam op het bord waarna JG Superstar afweek van zijn oorspronkelijke winstplan en daardoor juist de winst verspeelde.

Tjeerd Harmsma leek Teun van de Krol in het middenspel met een superieur speelplan regelrecht naar de nederlaag te spelen. De Damluster rechtte echter de rug en sleepte er nog een punt uit. De computer gaf geen winst aan wat vrij opmerkelijk mag worden genoemd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel