Ankeiler: Burgemeester Floor Vermeulen van Wageningen installeerde Klimaatburgemeester Kirsten de Koning op de eerste dag van de klimaatweek in de trouwzaal van het Stadhuis.

- Burgemeester Floor Vermeulen van Wageningen installeerde Klimaatburgemeester Kirsten de Koning op de eerste dag van de klimaatweek in de trouwzaal van het Stadhuis. Vanaf 31 oktober tot 7 november is het Nationale klimaatweek. In elke stad gaan klimaatburgemeesters aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren.

Activiteiten Klimaatweek

Samen met andere organisaties heeft Kirsten een interessant programma gemaakt voor de klimaatweek dat te vinden is op www.wageningenduurzaam.nl. Kirsten hoopt dat ze in de klimaatweek mensen kan inspireren met het zetten van duurzame stappen. “Duurzame aanpassingen, zoals het zuiniger omgaan met elektriciteit en gas, schelen ook in de portemonnee.” Wethouder Erik-Jan Bijleveld van de gemeente voegt daar aan toe: “We willen als gemeente inwoners tips geven om energie én geld te besparen. Met de praktische tips van Kirsten kunnen we ze aan de slag om zelf duurzamer te leven. In de klimaatweek hopen we juist mensen te bereiken die nog weinig met dit thema bezig zijn.”

Circulaire Keten

De keten die burgemeester Floor Vermeulen omhangt bij Kirsten is gemaakt van circulaire materialen (hergebruik van materialen) door Zideris. Dat is een kleinschalige zorgorganisatie met verschillende woon-, werk- en dagbestedingslocaties.

Wil je klimaatburgemeester Kirsten ontmoeten of volgen?

Op woensdag 2 november staat Kirsten bij de Klimaatkeet op de ochtendmarkt en maakt ze graag een klimaatpraatje met inwoners. Natuurlijk is een klimaatburgemeester ook te vinden op sociale media. Kirsten deelt haar klimaatweekervaringen op Instagram, LinkedIn en Facebook met @circulairetoekomst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl