Ankeiler: Zondag 30 oktober stond de return en tevens laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen op het programma: KV Wageningen tegen Mid Fryslãn.

- Zondag 30 oktober stond de return en tevens laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen op het programma: KV Wageningen tegen Mid Fryslãn. KV Wageningen wist de wedstrijd te winnen en staat nu op de eerste plaats van de veldcompetitie.

Wageningen begon voortvarend door na drie minuten al voor 2-0 te zorgen via Klae Dekens vanuit een vrije bal en Wouter ter Maten van afstand. Mid Fryslãn kwamen gelijk, maar de vijf minuten waren nog niet aangetikt of Wageningen had opnieuw een voorsprong via een doorloopbal van Pim Steenbergen. Joost van Milligen zorgde met een doorloopbal voor 5-2 en terwijl de gasten tweemaal scoorden, was het Pim Steenbergen die nummer zes voor zijn rekening nam. Er werden best veel kansen gecreëerd, maar de afwerking ontbrak helaas. Vijf minuten voor het rustsignaal bepaalde Pim de stand op 8-5.

De tweede helft was amper ingefloten of Klae Dekens had al voor 9-5 gezorgd. Mid Fryslãn kwam op 9-6, maar een toegekende stip aan Joost van Milligen was voor hem geen probleem en hij bracht het verschil weer op vier. Na acht minuten maakte Rinske van Haarlem plaats voor Kim en al snel had Pim van afstand de korf weer gevonden. Bij de stand 11-8 miste Danieke van de Hoef helaas een stip, maar Joost van Milligen had even later met eenzelfde kans geen moeite (12-8). Het laatste kwartier werd ontzettend spannend en Mid Fryslãn had tot tweemaal toe de kans in te lopen vanaf de stip. Beide mogelijkheden werden gemist.

Aanvallend bleef Wageningen die slotperiode helemaal zonder doelpunten, dit in tegenstelling tot de eerste periode toen het ze zo gemakkelijk afging. Gelukkig stond het vak van Tim Dekker, Joost van Milligen, Danieke van de Hoef en Iris Ilekhomon top te verdedigen, waardoor de gasten steeds moedelozer leken te worden. Er werd nog wel tegen gescoord, waarna Rinske van Haarlem nog even terug kwam in het veld voor Iris Ilekhomon.

Het was Tim Dekker die met nog twee minuten te gaan de wedstrijd definitief in het slot leek te gooien. Maar Wageningen had niet gerekend op de soms warrige beslissingen van de arbiters en de toegekende stippen. Het werd nog 13-11, waarna Rinske van Haarlem weer plaatsmaakte voor Iris Ilekhomon. De spanning liep extra hoog op toen Mid Fryslãn in de laatste seconden opnieuw mocht aanleggen vanaf de stip. Maar voor de derde keer werd er gemist. Een verdiende 13-11 overwinning, mede te danken aan het uitstekende verdedigen.