Ankeiler: De gemeente Wageningen gaat goede fietsverlichting onder de aandacht brengen met de actie 'AAN in het donker'.

De gemeente Wageningen gaat goede fietsverlichting onder de aandacht brengen met de actie 'AAN in het donker'. Daarom komt het campagneteam van ‘AAN in het donker’ op 31 oktober 2022 naar de campus WUR, van 17.00 tot 21.00 uur. Het campagneteam staat ook bij Junushoff, het 5 Mei Plein en korfbalvereniging Wageningen (parkeerplaats). Ook de Politie Wageningen is aanwezig om het fietsen met goede fietsverlichting te promoten.

Op de campus kunnen fietsers hun vaste verlichting gratis laten repareren. Het promotieteam deelt op alle locaties gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabeltje uit. Na de actie spuiten we de welbekende tijdelijke plaatjes(tags) van de ANWB op de grond met de boodschap ‘Zet je licht aan!’. Zo herinneren we fietsers ook na de actie aan het aanzetten van goede fietsverlichting.

Winactie

Ook dit jaar organiseert ‘AAN in het donker’ een winactie. Fiets je met goede fietsverlichting aan dan maak je kans op een gloednieuwe fiets! De uitreiking van deze fiets gebeurt in de avond van deze campagnedag door de wethouder Erik-Jan Bijleveld.

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker

Waarom juist nu? Nu het weer vroeger en langer donker is, is het belangrijk om extra aandacht aan goede fietsverlichting te geven. Met deze campagne worden jongeren eraan herinnerd om hun fietsverlichting, juist in deze periode, op orde te hebben om veilig thuis te komen. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een fietsongeval met bijna 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt maar de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel