Ankeiler: Goed nieuws voor degenen die de verwarming voorlopig nog niet willen aanzetten. De komende week wordt het in Gelderland uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar.

Goed nieuws voor degenen die de verwarming voorlopig nog niet willen aanzetten. De komende week wordt het in Gelderland uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar.

Volgens Raymond Klaassen van Weerplaza krijgen we vanaf dinsdag een reeks dagen die overwegend droog zullen verlopen. Daarbij loopt de temperatuur steeds verder op.

Zeer zachte lucht

"Woensdag kan het dan 19 of 20 graden worden en donderdag en vrijdag zitten we op 20 of 21 graden. Zeer zachte lucht dus", voorspelt de weerman. "Met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden ziet het er dan prima uit. Mooie dagen om er op uit te trekken of een terrasje te pakken."

Volgens Klaassen gebeurt het niet vaak dat het kwik eind oktober nog boven de 20 graden uitkomt. "Normaal gesproken is het rond deze tijd van het jaar zo'n 14 tot 15 graden in Gelderland." Mogelijk dat vrijdag op het weerstation in Deelen het warmterecord van die dag sneuvelt.

Ook in de nachten blijft het volgens hem zeer zacht. "Ik verwacht niet dat de temperatuur dan onder de 10 graden komt."

Code geel vanwege onweer

Maar voorlopig is het nog niet zover, want vanavond en maandag kunnen er stevige onweersbuien ontstaan boven onze provincie. "Daarbij is er kans op hagel en zware windstoten", voegt Klaassen toe.

Het KNMI heeft voor zondagavond code geel afgegeven voor onder meer Gelderland. De waarschuwing geldt van 21.00 tot 23.00 uur.

Meer over

Deel dit artikel