Geschreven door RTV Rijnstreek
18 oktober 2022 8:10

Eerste verlies voor WAVV
WAVV 1 verliest een wedstrijd sinds jaren. Foto: WAVV facebook

- WAVV moest afgelopen weekend zijn meerdere erkennen in Ederveen bij Advendo’57, en kwam er een einde aan de vele overwinningen. Meteen vanaf het begin trokken de Wageningers het spel naar zich toe, dit leidde ertoe dat binnen 5 minuten de eerste kans voor WAVV zich aandiende, helaas had Michael van Schaik het vizier nog niet op scherp staan en kon de keeper van de thuisclub de bal eenvoudig achter de achterlijn werken.

Meteen daarop trok Advendo richting doel van Falco Zegveld, en deze aanval was wel doeltreffend, het was Dirco Bos die de bal achter de doelwachter van WAVV knalde en de 1 – 0 voor sprong was een feit. De Wageningers vochten wat ze waard waren, en drong de thuisploeg terug op eigen helft, wel moesten ze alert zijn op de snelle uitvallen van de voorwaartsen van de thuisploeg. Er ontstond een mooie en spannende wedstrijd met vele kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft en men ging rusten met een 1 -0 voorsprong voor de thuisploeg.

Tweede Helft

De tweede helft was net aan de gang of WAVV kreeg een penalty toegekend door een handsgeval in het grote hok van Advendo. Maar ook deze werd de door Davey Jansen ingeschoten bal door de doelman gekeerd. De wedstrijd ging door waar het voor rust mee was geëindigd, met een aanvallend WAVV en een verdedigende thuisploeg die loerde op snelle uitvallen, Dit lukte dan in 81e minuut nu was het Henk Jan v.d. Berkt (die net van tevoren was ingevallen) om de gehele verdediging van WAVV op het verkeerde been te zetten en de 2 – 0 binnen schoot. Drie minuten later was het dezelfde Henk Jan v.v. Berkt die wederom op een behendige wijze de 3 – 0 binnen schoot. Dit was tevens de eindstand en de eerste nederlaag sinds lange tijd van WAVV was een feit.