Ankeiler: Binnenkort worden er 30 chalets geplaatst op Recreatiepark De Wielerbaan in Wageningen voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

- Binnenkort worden er 30 chalets geplaatst op Recreatiepark De Wielerbaan in Wageningen voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het college van burgemeester en wethouders heeft een vergunning verleend voor het tijdelijk neerzetten van 30 extra chalets. De huisjes mogen 1 jaar staan op leegstaande velden. Deze periode kan maximaal 1 jaar worden verlengd.

Tijdelijk

Het recreatiepark had al eerder aan de gemeente gevraagd om het park blijvend uit te breiden met 30 chalets. Maar dat betekent een vernieuwing van het bestemmingsplan voor het park. Deze bestemmingsprocedure staat los van de tijdelijke opvang voor vluchtelingen. Over een nieuw bestemmingsplan is dus nog geen besluit genomen.

180 vluchtelingen uit Oekraïne

Sinds mei vangt Wageningen circa 180 vluchtelingen uit Oekraïne op. Zij wonen in 3 gemeentelijke opvanglocaties aan de Mondriaanlaan en de Nude én in gastgezinnen. Om de gastgezinnen te ontlasten, worden leegstaande velden op Recreatiepark De Wielerbaan voor opvang van vluchtelingen klaargemaakt.

Voor gastgezinnen die nu al thuis geen vluchtelingen meer kunnen opvangen, zorgen Welkom in Wageningen en de gemeente samen voor een andere oplossing. Burgemeester Vermeulen: “We zijn blij dat de meeste vluchtelingen uit Oekraïne die al in Wageningen wonen en werken hier voorlopig kunnen blijven. Een chalet betekent voor veel mensen straks een eigen plek. We zijn de gastgezinnen enorm dankbaar voor de opvang die zij geboden hebben of nog steeds bieden.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel