Ankeiler: Vanaf 17 oktober is Chris Janssen de nieuwe directeur van Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45).

- Vanaf 17 oktober is Chris Janssen de nieuwe directeur van Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45). Hij is de opvolger van Thera Westerhoud die Wageningen45 op een uitstekende manier door twee lastige corona-jaren heeft geloodst en een nieuwe basis van toekomstig herdenken, vieren en koesteren van vrijheid heeft gelegd. Nu deze belangrijke taak erop zit, breekt een nieuwe fase aan in de opbouw naar tachtig jaar vrijheid, in 2025.

Nieuwe Verschilmaker

Door het afscheid van Thera moest het bestuur van Wageningen45 per direct op zoek naar een nieuwe directeur. Wageningen45 heeft eerst gekeken of er geen interne kandidaten waren. En toen kwam Chris Janssen al snel in beeld. Chris heeft de afgelopen twee jaar in nauwe samenwerking met Thera de hele communicatie rond Wageningen45 opgezet en begeleid. Hij is zowel betrokken geweest bij beleidsbeslissingen als ook bij de dagelijkse gang van zaken op het bureau, zowel bij alle activiteiten die we het hele jaarrond organiseren als ook tijdens 4 en 5 mei zelf. Hij kent de organisatie en de uitdagingen dus als geen ander. Toen hij aangaf deze uitdaging aan te willen gaan, waren we er heel snel uit.’

Geweldige prestatie Thera

Thera heeft een geweldige prestatie geleverd door de herdenking en festiviteiten door de coronatijd heen te loodsen. Wat een bijzonder evenement zou moeten worden, 75 jaar bevrijding in 2020, werd door de corona een online media-event. Thera heeft met veel creativiteit en doorzettingskracht gedaan. De bevestiging van haar werk was dat het publiek weer massaal naar Wageningen kwam voor de herdenking op 4 mei, met benefietconcert, het ontsteken van het Bevrijdingsvuur met de bijbehorende estafette en natuurlijk op 5 mei voor het defilé en festival.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel