Ankeiler: De Wageningse topdamclub WSDV zette ook het tweede competitieduel om in een royale overwinning. Debutant De Waarddammers werd met 15-5 over de kling gejaagd.

- De Wageningse topdamclub WSDV zette ook het tweede competitieduel om in een royale overwinning. Debutant De Waarddammers werd met 15-5 over de kling gejaagd. Ondanks het onwel worden van Derk Kleinrensink behaalde WSDV1 toch vijf zeges en vijf remises. Het Wageningse keurkorps deelt nu de koppositie met promovendus Hoogeveen en titelverdediger Van Stigt Thans maar moet nog wel alle topteams ontmoeten.

Jan Groenendijk was als eerste productief met een forcing tegen Marijke Koers-van Genderen, de opponente met de laagste rating. Beiden kwamen op dam waarna er geen redden meer aan was. Simon Harmsma deed er tegen Peter de Hek met een verrassende, goed doorgerekende truc nog een fikse schep bovenop. Vader Tjeerd Harmsma gaf kopman Wim Kalis geen schijn van kans. Oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman bracht in een model-partij de taaie Anton Kosior prachtig op. Pieter Steijlen bereikte vrijwel niets tegen de stugge Arie van de Weteringh. Machiel Weistra remiseerde zonder hoogtepunten met Peter Hartog maar Johan Sterrenburg verzuimde een kansrijkere variant tegen Thijs Verboon. Ester Van Muijen bleef keurig binnen de remisemarge tegen Rik Verboon.

Fred Ivens in het zonnetje

Voor de wedstrijd werd routinier Fred Ivens in het zonnetje gezet in verband met zijn derde plaats algemeen en titel in de 70+-categorie op de Europese veteranenkampioenschappen. Jan Groenendijk, Machiel Weistra, Darya Tkachenko en Luise Gabbert gaan deze week naar Kortrijk waar de Europese titelstrijd wordt verspeeld. Voor de Oekraïense WSDV-ster Tkachenko is het nog maar de vraag of ze mag meedoen door een merkwaardige boycot door de voorzitter van de Oekraïense dambond.

Heike Verheul had succes met een fraaie omsingelingspartij tegen Theo de Waard waarin positie- en combinatiespel hand in hand gingen. Koos van Amerongen gaf de overwinning nog meer cachet door een lastig eindspel van een dam en drie schijven tegen een dam en twee schijven met vaste hand naar winst te voeren: 15-5.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel