Lead image 1:
Lead image TXT 1: WSDV'er Arie Janssen van Doorn (links) tegen Andrzej Jagiels. Foto: WSDV

-

Bliksemstart

Na een bliksemstart met vier overwinningen op rij volgde in de vijfde ronde een verdiende nederlaag tegen landgenoot Andrew Tjon A Ong, die nipt tweede werd. Daarna volgden nog vier remises tegen allemaal sterke tegenstanders. De titel ging naar de Italiaanse meester Walter Raimondi, die een punt meer scoorde.

Veel prijzen

Fred ging per trein naar huis met twee grote bekers, twee medailles aan een lint, twee diploma’s, 150 euro en de toezegging dat het hotel volgend jaar voor hem gratis is. WSDV-clubgenoot Arie Janssen van Doorn eindigde in de middenmoot en was de remisekoning met negen remises. Dat was best knap want in twee partijen kwam hij een schijf achter.

DroomDamsters

Ook de tweede Grand Prix van de DroomDamsters, de vereniging die het vrouwendammen promoot, is gewonnen door de Poolse NataliaSadowska. Zij bleef in Utrecht de andere oud-wereldkampioene, Darya Tkachenko op weerstandspunten een neuslengte voor. Beiden scoorde 13 punten uit acht partijen. De Oekraïense WSDV’er Tkachenko liet clubgenote Ester van Muijen van kop duikelen. Omdat Van Muijen ook van Sadowska verloor kwam ze op de vierde plaats te staan. De piepjonge Marjory Feyt deed het, in een veld van 20 damsters, met een score van 8 uit 8 en een twaalfde plek heel verdienstelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel