Ankeiler: Met het omhangen van de kinderketen was het officieel. Kathy Meijer is de nieuwe kinderburgemeester van Wageningen.

- Met het omhangen van de kinderketen was het officieel. Kathy Meijer is de nieuwe kinderburgemeester van Wageningen. Woensdag 7 september in de bblthk installeerde burgemeester Floor Vermeulen haar als derde kinderburgemeester van Wageningen.

Janne de Kanter volgt Kathy Meijer op als kinderlocoburgemeester. Burgemeester Vermeulen: “Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking. Ik hoop dat wij elkaar het komend jaar heel vaak ontmoeten en samenwerken tijdens verschillende bijzondere momenten in onze stad. Jullie zijn vanaf nu, samen de stem van de jonge inwoners van Wageningen.”

Afgelopen jaar was Kathy kinderlocoburgemeester en sloot bij veel activiteiten aan van de kinderburgemeester. Ze kon hierdoor ervaring opdoen om de rol over te nemen. Kathy is 11 jaar en zit in groep 8 van de Margrietschool. Ze wil graag meer aandacht voor ‘natuur in en buiten de klas’. Samen met Janne wil ze in gesprek met kinderen in Wageningen om vragen en wensen op te halen. Kathy en Janne vinden het belangrijk dat alle kinderen in Wageningen meepraten. Zij zijn namens hen de ‘kinderstem van Wageningen’.

Loco kinderburgemeester

De 10-jarige Janne de Kanter is de nieuwe locokinderburgemeester. Janne zit in groep 7 van de Montessorischool. In haar sollicitatiebrief schreef ze dat men beter naar de ideeën van kinderen moet luisteren. Zij ziet ze ook graag uitgevoerd als het goede en haalbare ideeën zijn. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat Wageningen meer groen, kleur en vrolijkheid heeft.

Activiteiten met de ‘echte’ burgemeester’

De kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester gaan soms met de ‘echte’ burgemeester mee bij officiële momenten zoals intocht Sinterklaas, carnaval, Koningsdag, maar ook op 4 en 5 mei vervullen ze een rol bij de herdenking en vieren van de vrijheid. Twee keer per jaar komen ze bij de burgemeester voor een werkoverleg om onderwerpen te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen in Wageningen.

Oproep!

Kathy en Janne roepen alle kinderen in Wageningen op om mee te praten. Dit kan zijn door een goed idee of als ze denken dat iets beter of anders kan te mailen naar kinderburgemeester@wageningen.nl of via Instagram kinderburgemeester.wageningen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel