Afdrukken
Ankeiler: Met een uiterste krachtsinspanning heeft Marie Gabbert zich gekwalificeerd voor de finale van het Nederlands damkampioenschap voor junioren.

- Met een uiterste krachtsinspanning heeft Marie Gabbert zich gekwalificeerd voor de finale van het Nederlands damkampioenschap voor junioren. Zij maakte Sander Staal een illusie armer en eindigde met een score van 7 uit 7 op de derde plaats. Haar jongere zus Luise verspeelde in de laatste ronde bijna haar finaleplaats maar werd enorm geholpen door haar zus Marie.

De nummer twee van het NK vrouwen verloor van Wouter Sosef, samen met Daniël Boxum een klasse apart. Het NK junioren wordt in de eerste week van mei traditiegetrouw verspeeld in Westerhaar. Daarvoor heeft Simon Harmsma zich al geplaatst. Hij speelde zaterdag In de halve finale voor het NK algemeen ook zijn derde en vierde partij remise, dit keer met Bhiem Ramdien en Gerlof Kolk. Er zijn nog drie ronden.

In Wageningen had een voorronde voor het NK pupillen plaats. Voor het eerst sinds tijden deden daar geen leden van WSDV aan mee. Marjory Feyt was in Heerenveen van de partij op de wereldrecordpoging kloksimultaan Johan Teake Dekker. Zij speelde remise en droeg er zodoende aan bij dat de poging strandde. Dekker scoorde ruim 60 procent waar 70 procent nodig was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel