Geschreven door RTV Rijnstreek
3 oktober 2022 7:13

Stadsderby eindigt in een gelijkspel
Vrije schop voor WAVV. Stand blijft 0-0. Foto: RTV Rijnstreek

- Afgelopen zaterdag werd de stadsderby WAVV - SKV gespeeld. De wedstrijd in de competitie jaargang 2022/2023 was voor beide verenigingen een historisch moment, want nog nooit hebben deze twee verenigingen in competitie verband tegen elkaar gespeeld. Alleen in bekerwedstrijden en vriendschappelijk wedstrijden ontmoette de clubs elkaar.

Beide teams waren dan ook tot op het bot gemotiveerd, want beide wilde een goed resultaat behalen. De vele supporters van beide clubs hadden er ook zin in en waren toch met velen aanwezig. Beide ploegen maakten er een bijzondere strijd van met opportunistisch spel. In de eerste helft was WAVV toch wel de ploeg die diverse kansen creëerde voor het doel van SKV. De keeper moest tot voldoening van de SKV-ers alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. Maar wat de aanvalslinie van WAVV ook verzinde iedere keer was zowel de laatste linie van SKV en de keeper een sta in de weg.

Kreeg SKV dan geen kansen? Zeker wel, maar ook de keeper van WAVV en de laatste linie gaf geen krimp, zo ontstond dan ook een waar voetbal gevecht op het middenterrein. De brilstand (0-0) bleef dan ook staan tot het rustmoment.

De tweede helft was eigenlijk hetzelfde, het waren de WAVV-ers die de mooiste kansen creëerde, maar helaas hadden de spitsen niet hun beste dag deze te verzilveren. SKV probeerde met lange ballen hun aanval in stelling te brengen, maar ook die stranden in de verdediging van WAVV. Eenmaal spatte een schot uiteen op de paal. Andere keren pakte de uitstekend keepende Dennis van den Berg de bal en hielp zo SKV aan een punt. De wedstrijd eindigde in de bekende brilstand. De bezoekers kunnen terugkijken op een bijzondere boeiende wedstrijd.