Afdrukken
Ankeiler: Het college van burgemeester en wethouders is in principe bereid om mee te werken aan opvang van vluchtelingen op hotelboot Azolla in de haven van Wageningen.

- Het college van burgemeester en wethouders is in principe bereid om mee te werken aan opvang van vluchtelingen op hotelboot Azolla in de haven van Wageningen. De boot zal aanleggen aan de kade ’Het Stek’ en biedt voor maximaal een jaar plek aan 84 vluchtelingen die op rechtmatige wijze in Nederland verblijven.

Al een tijd biedt de gemeente Wageningen opvang aan vluchtelingen uit Oekraïne. Nog steeds zijn er mensen op de vlucht en hebben directe hulp nodig. Door deze toestroom, uit Oekraïne en andere landen, bereidt Wageningen zich voor op de komst van meer vluchtelingen. Daarvoor blijft Wageningen hard op zoek naar nieuwe opvanglocaties.

Vanaf half november komt er mogelijk extra opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de haven van Wageningen. Dat gebeurt op de hotelboot Azolla. Het gaat hier om een relatief klein cruiseschip van 77 meter. De gemeente Wageningen gaat op dit schip opvang bieden aan 84 vluchtelingen voor de periode van een jaar. Door de noodzaak en snelheid van handelen kan Wageningen deze opvangmogelijkheid bieden.

De vergunningaanvraag moet nog wel officieel behandeld worden door Omgevingsdienst de Vallei. Informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne is te vinden op de website van de gemeente www.wageningen.nl/oekraine.

In Wageningen, Stad der Bevrijding, zijn vluchtelingen uit alle landen welkom. Op dit moment zijn in Wageningen 2 opvanglocaties van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) voor vluchtelingen die in Nederland asiel hebben aangevraagd. Aan de Keijenbergseweg is een permanente opvanglocatie en aan de Bosrandweg een tijdelijke.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Meer over

Deel dit artikel